Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μοναδική ευκαιρία για να δείξετε στα παιδιά σας πόσο πολύ τα αγαπάτε, αναφέρουν οι αμερικανοί παιδίατροι.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (ΑΑΡ), παρέχει μερικές συμβουλές για να κάνετε τα παιδιά σας να αισθανθούν ξεχωριστά όχι μόνο τη συγκεκριμένη μέρα στις 14 Φεβρουαρίου αλλά και κάθε άλλη. Να τι συνιστά:

* Να είστε θετικοί και ενθαρρυντικοί όταν τους μιλάτε. Να αποφεύγετε την κοροϊδία, τον σαρκασμό και τα λόγια που τα μειώνουν. Να θέτετε το καλό παράδειγμα με τη συμπεριφορά σας, φροντίζοντας να μιλάτε με ευγένεια στους άλλους χρησιμοποιώντας τις λέξεις «παρακαλώ», «ευχαριστώ» και «συγνώμη».

* Να είστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσετε τι έχουν να πουν τα παιδιά. Και να αντιδράτε άμεσα και με αγάπη. Αν το παιδί είναι κακοδιάθετο, αγκαλιάστε το ή δώστε του ένα φιλί, αλλά μην προσπαθήσετε να του μιλήσετε αν δεν το ζητήσει το ίδιο ή δεν βελτιωθεί η διάθεσή του.

* Να περνάτε χρόνο με το παιδί κάνοντας πράγματα που του αρέσουν. Να το ενθαρρύνετε επίσης να είναι δραστήριο, φροντίζοντας να κάνετε ποδήλατο, να περπατάτε και να συμμετέχετε σε αθλητικές δραστηριότητες μαζί του. Να προγραμματίζετε νυκτερινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, στη διάρκεια των οποίων όμως θα κλείνετε τα κινητά, την τηλεόραση και τις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ