«Πολλοί παράγοντες και σε πολλά επίπεδα παίρνουν πρωτοβουλίες αυτό το διάστημα για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επίτευξης συμφωνίας για τη β’ αξιολόγηση», επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας τις πληροφορίες για πρωτοβουλία του Γ. Ντέισελμπλουμ, εντός της εβδομάδας, να οργανώσει συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών στις Βρυξέλλες, με στόχο την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

Στη συνάντηση αυτή θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι όλων των δανειστών (του ΔΝΤ συμπεριλαμβανομένου) και έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Για αυτόν τον σκοπό, σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους εκπροσώπους των Θεσμών, την Αθήνα και το Βερολίνo.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σχολίασαν: «όπως έχουμε επισημάνει και άλλη φορά, πολλοί παράγοντες και σε πολλά επίπεδα παίρνουν πρωτοβουλίες αυτό το διάστημα για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επίτευξης συμφωνίας για τη β’ αξιολόγηση».

«Είναι νωρίς ακόμη να εκτιμήσουμε αν θα καρποφορήσουν», σημειώνουν οι ίδιοι.

Με τις ολλανδικές εκλογές να πλησιάζουν, είναι λογικό ο Ντέισελμπλουμ να θέλει να επισπεύσει τις διαδικασίες για το ελληνικό ζήτημα, αφού δεν θέλει να κατέβει στην εκλογική αναμέτρηση έχοντας τέτοιου είδους εκκρεμότητες.