Τέτοια προχειρότητα, όπως αυτή που δείχνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στη διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδος, δεν παρατηρείται σε καμία χώρα της Ευρώπης. Δεν φτάνει που η διοργάνωση σερβίρεται σε αρκετές δόσεις στους φιλάθλους, από τον Σεπτέμβριο ώς τον Φεβρουάριο, πολλές φορές και τον Μάρτιο, δεν φτάνει που η προκήρυξη δεν αναφέρει εξαρχής την πόλη διεξαγωγής του τελικού, ενδέχεται να αλλάξει και η ημερομηνία διεξαγωγής της αναμέτρησης σε περίπτωση κατά την οποία προκριθεί η λύση του ΟΑΚΑ.

Οι Ισπανοί θα άλλαζαν ποτέ την ημερομηνία του τελικού;

Βλέπετε, την ίδια ημέρα που έχει προγραμματιστεί ο τελικός (Κυριακή 19 Φεβρουαρίου), η Σούπερ Λίγκα έχει προγραμματίσει το ποδοσφαιρικό ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και έτσι ο τελικός του μπάσκετ θα μεταφερθεί μία ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου. Είναι σαν να παίζει π.χ. η ποδοσφαιρική ομάδα των Βάσκων Αλαβές στην έδρα της και να αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού του ισπανικού Copa del Rey στο μπάσκετ επειδή τυχαίνει να διεξάγεται στη Fernando Buesa Arena της Βιτόρια. Υπάρχει ποτέ περίπτωση να αλλάξουν την ημερομηνία του τελικού οι Ισπανοί; Ούτε μία στο εκατομμύριο!

Μόνο με Γκάλη – Γιαννάκη θα είχε τύχη ο Αρης!

Οσο η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας καθυστερεί να αποστείλει την έκθεσή της στην ΕΟΚ σχετικά με την (α)καταλληλότητα του κλειστού γηπέδου της πόλης, άλλο τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες ο 42ος τελικός Κυπέλλου μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού – Αρη να διεξαχθεί στο κλειστό Νίκος Γκάλης του ΟΑΚΑ. Σε αυτή την περίπτωση, που φυσικά δεν προάγει το άθλημα, εξανεμίζονται οι όποιες πιθανότητες του Αρη, καθώς και στο Αλεξάνδρειο οι Πράσινοι θα ήταν το φαβορί για το τρόπαιο παρά τις δύο προσθήκες των Θεσσαλονικέων (Γκόρντον, Τζάκσον). Πάνε οι εποχές που ο Αρης κέρδιζε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του 1985 στο ΣΕΦ. Τότε όμως είχε Γκάλη – Γιαννάκη, που μαζί είχαν πετύχει 70 πόντους (33+37)!