Η συζήτηση που έχει ξεσπάσει σχετικά με την πληρότητα της «front line» του Παναθηναϊκού και την ικανότητα στο «post-up» παιχνίδι δεν θα έπρεπε να φέρνει στο επίκεντρο τον Κένι Γκέιμπριελ, ο οποίος στα καλά καθούμενα εμφανίστηκε ως υποψήφιος προς αποχώρηση. Οταν υπέγραφαν μαζί του, οι Πράσινοι γνώριζαν τα ακριβή χαρακτηριστικά του. Κατά συνέπεια, η συζήτηση οφείλεται εν πολλοίς στην αγωνιστική πτώση του Γιάννη Μπουρούση σε σχέση με τη μυθική σεζόν που πραγματοποίησε πέρυσι στην Μπασκόνια.

Ο διπλός στόχος του προέδρου του ΕΣΑΚΕ

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες προκάλεσαν την αναβολή της προγραμματισμένης για χθες συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ. Αυτό που έπιασε το ραντάρ της στήλης έχει να κάνει με τη διπλή προσπάθεια που καταβάλλει ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Μιχάλης Μελής να πετύχει κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων (μόλις εκπνεύσει και η σύμβαση της ΚΑΕ Ολυμπιακός με την Cosmote TV), αλλά και την αλλαγή δομής του Συνδέσμου. Η σκέψη που υπάρχει σχετίζεται με την πρόσληψη διευθύνοντος συμβούλου, όπως ισχύει σε όλες τις προηγμένες Λίγκες, αλλά πάνω σε αυτό δεν συμφωνούν άπαντες. Και ο Μελής δεν είναι από εκείνους που γαντζώνονται στην καρέκλα τους για να κάνουν τη γλάστρα.

Επιτυχής η επέμβαση και τώρα βουρ για προπονητή

Φωτιές άναψε η αποκάλυψη που έκανε στον αέρα της εκπομπής «Euroleague Show» της ΕΡΤ ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού Σαράντης Παπαχριστόπουλος. Ο εκ των σκαπανέων του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ολυμπιακού αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος επρόκειτο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και το τηλέφωνό του κόντεψε να ανάψει από τα μηνύματα και τις κλήσεις. Τελικά, ο πρόεδρος έκανε την επέμβαση που είχε προγραμματίσει και όλα πήγαν καλά. Συνεπώς, θα έχει όλο τον χρόνο να βρει προπονητή για την Εθνική Ανδρών.