Απέπλευσε κανονικά για το λιμάνι της Ρόδου το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο «Βιντσέντζος Κορνάρος», μετά από επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων καθώς και προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Στο πλοίο είχει επβληθεί απαγόρευση απόπλου για έναν μεμονωμένο πλου προς τη Ρόδο, αφότου προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού της Κάσου, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, στη διάρκεια της πρυμνοδέτησης, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρή ζημιά στη δεξαμενή έρματος.

Στη συνέχεια, όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο, το πλοίο απέπλευσε για την Κάρπαθο, με πρωτοβουλία του πλοιάρχου, ο οποίος επικαλέστηκε τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χωρίς προηγούμενο έλεγχο της οικείας Λιμενικής Αρχής, με 289 επιβάτες και 63 μέλη πληρώματος.

Mε τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Καρπάθου και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, συνελήφθη ο Πλοίαρχος για παράβαση του άρθρου 234 του Ν.Δ 187/73 περί Κ.Δ.Ν.Δ., ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

Στο πλοίο είχε απαγορευτεί ο απόπλους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Τελικά, το «Βιντσέντζος Κορνάρος» απέπλευσε από το λιμάνι.

Aπό την πρόσκρουση στην Κάσο δεν σημειώθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το πλοίο, αφού αποβίβασε στην Κάσο 31 επιβάτες, εννέα φορτηγά και δύο ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, αναχώρησε για την Κάρπαθο, με πρωτοβουλία του πλοιάρχου, ο οποίος επικαλέστηκε τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, και χωρίς προηγούμενο έλεγχο της τοπικής Λιμενικής Αρχής, μεταφέροντας 289 επιβάτες και 63 μέλη πληρώματος.