Τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο πατριάρχης των Κοπτών της Αιγύπτου Θεόδωρος, συνοδευόμενος από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Τον Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας και σύσσωμο το προσωπικό του Οργανισμού, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, στους χώρους εργασίας, είχαν την ευκαιρία συνάντησης και ενημέρωσης από στελέχη για την πορεία των προγραμμάτων και των δράσεων που υλοποιεί η «Αποστολή».

O κ. Δήμτσας στην προσφώνηση του αναφέρθηκε στις πολλές και δεινές δοκιμασίες που διέρχεται ο κοπτικός λαός της Αιγύπτου, και στους δεσμούς που συνδέουν τους λαούς της Ελλάδος και της Αιγύπτου από αρχαιοτάτων χρόνων.

«Με συνοχή καρδιάς, είπε ο κ. Δήμτσας, παρακολουθούμε τις τρέχουσες εξελίξεις στην ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου, από τη Βόρειο Αφρική μέχρι και τη Μέση Ανατολή. Οι εξελίξεις προκαλούν ανησυχία ιδιαιτέρως σε εμάς τους Ορθοδόξους Έλληνες λόγω και των δεινών και σκληρών διώξεων, τις οποίες υφίστανται οι αδελφοί Χριστιανικοί πληθυσμοί της ευρύτερης περιοχής» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κ.Δήμτσας και έκανε εκτενή αναφορά στην προσφυγική κρίση.

Στην αντιφώνηση του ο Πατριάρχης Κοπτών Θεόδωρος αναφέρθηκε εκτενώς στις σχέσεις των δυο λαών και κυρίως των δυο Εκκλησιών τονίζοντας ότι «οι μεταξύ των δύο Λαών, Ελλήνων και Αιγυπτίων Χριστιανών, θερμοί δεσμοί αδελφοσύνης ανανεώνονται στο διάβα των αιώνων, αφού στην Αίγυπτο υπάρχει παλαιόθεν Ελληνική Κοινότητα, ενώ και η Ελλάδα σήμερα φιλοξενεί αδελφικά και με αγάπη Χριστού Κόπτες Χριστιανούς στην Αθήνα.

Ευχήθηκε «σύντομα ο Ελληνικός Λαός – με τη βοήθεια του Αγίου Θεού, να καταφέρει να υπερβεί την κρίση και να επιστρέψει και πάλι σε ρυθμούς ανάπτυξης και ευημερίας» και χαρακτήρισε εκπληκτικό το έργο της «Αποστολής».