Την αντίθεσή του στην αύξηση της φορολόγησης των ναυτικών εξέφρασε ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε την τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννη Χαλά.

Ο κ. Πλακιωτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή ότι «συνεχίζουν τον εμπαιγμό στους ναυτικούς μας», σημειώνοντας ότι «παρά τις κούφιες εξαγγελίες και υποσχέσεις τους για προστασία των κοινωνικά αδυνάτων και του εισοδήματος των Ελλήνων ναυτικών, προχωρούν σε μία ακόμη αλόγιστη αύξηση της φορολογίας τους».

«Η κυβέρνηση αγνοώντας το υψηλό ποσοστό ανεργίας, την ιδιομορφία και τις ιδιαίτερα σκληρές και ανθυγιεινές συνθήκες του ναυτικού επαγγέλματος δίνει τη χαριστική βολή στους ανθρώπους της θάλασσας, αυξάνοντας την φορολογία τους στο 45%», δήλωσε ο τομεάρχης της Ν.Δ. Προειδοποίησε παράλληλα ότι μία τέτοια ρύθμιση θα προκαλέσει ακόμη πιο αρνητικές συνέπειες στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας και, τελικά, στον αφελληνισμού των πληρωμάτων της.