Τις «πληγές» της μετρά και προσπαθεί να επουλώσει η Ζάκυνθος μετά την φονική καταιγίδα που έπληξε το νησί.

Ενας άνθρωπος 32 χρόνων έχασε τη ζωή του, όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην περιοχή Βανάτο, ενώ οι κάτοικοι του νησιού βίωσαν τα ακραία φαινόμενα τα οποία προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Ενα σκηνικό καταστροφής από την σφοδρή κακοκαιρία που το νησί είχε να το ζήσει εδώ και τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια.

Από το απόγευμα της Κυριακής τα φαινόμενα έχουν αρχίσει να υποχωρούν και τα συνεργεία του Δήμου και της Πυροσβεστικής προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Οι τραγικές συνέπειες της κακοκαιρίας αποκαλύφθηκαν το απόγευμα της Κυριακής όταν ανασύρθηκε νεκρός ο 32χρονος σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το σημείο όπου είχε βρεθεί το αυτοκίνητό του.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλωβίσθηκαν ,χωρίς να τραυματισθούν, τουλάχιστον δεκαέξι πολίτες οι οποίοι είχαν παγιδευθεί στα σπίτια ή στα αυτοκίνητα τους και κινδύνευαν από τα ορμητικά νερά.

Για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης στο νησί ,συγκροτήθηκαν άμεσα από την Πυροσβεστική 13 συνεργεία με 26 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, ενώ οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με δύο πυροσβεστικά οχήματα, επτά φορητές αντλίες και δύο διασωστικές λέμβους με πέντε πυροσβεστικούς υπαλλήλους, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Από την καταιγίδα η οποία «σάρωσε» το νησί, πλημμύρισαν σπίτια και αυτοκίνητα ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε τουλάχιστον 80 κλήσεις για πλημμύρες.