Η πλούσια Νταρουσαφάκα ήρθε απειλητική για τον φτωχό σε περιθώρια νέων απωλειών Παναθηναϊκό απόψε (21.45, Novasport2). Ο ΠΑΟ, με νέο παίκτη στο ρόστερ του, θα υποδεχτεί την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ με στόχο να βάλει τέλος στις ήττες και να κάνει νέα αρχή.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ προέρχεται από δύο σκληρές ήττες, η κάθε μία για διαφορετικό λόγο, ενώ συνολικά στα τελευταία τέσσερα ματς έχει μόνο μία νίκη. Γίνεται κατανοητό ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να ξεπεράσει τα πολλά και σημαντικά προβλήματα του, που γίνονται ακόμη πιο κρίσιμα λόγω του μικρού rotation που έχει επιλέξει ο Ισπανός προπονητής και να πάρει τη νίκη.

Στη χθεσινή προπόνηση έλαβε μέρος ο Κένι Γκάμπριελ που έφθασε χθες στην Αθήνα για να καλύψει το κενό του Τζέιμς Γκιστ, όπως επίσης και ο Μάικ Τζέιμς που επέστρεψε στη δράση μετά τον τραυματισμό του στο χέρι, όμως ο Πασκουάλ δεν μπορεί να τον υπολογίζει. Ανάλογα με τη ροή του αγώνα ο προπονητής του ΠΑΟ θα αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσει τον νεοαποκτηθέντα Γκάμπριελ, ο οποίος εφόσον πατήσει στο παρκέ θα πρέπει να συνδράμει στα ριμπάουντ όπου έχει έφεση και είναι η στατιστική κατηγορία όπου η Νταρουσαφάκα είναι η χειρότερη ομάδα της Ευρωλίγκας.

Τα ριμπάουντ θα είναι καθοριστικός παράγοντας, όπως επίσης η άμυνα στο «ένας εναντίον ενός» όπου η τουρκική ομάδα έχει μεγάλη ικανότητα. Οι Πράσινοι πρέπει, όπως συνέβη στο ματς με τη Μακάμπι, να βρουν τις λύσεις και να βάλουν τις βάσεις για τη νίκη.