Σε ιδιαιτέρως εντατικούς ρυθμούς θα λειτουργήσει η Βουλή από τις επόμενες ημέρες μέχρι τα τέλη του έτους. Για αρχή, τρία νομοσχέδια –για την απλοποίηση της αδειοδότησης πρατηρίων υγρών καυσίμων, για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και μια οδηγία του υπουργείου Οικονομικών –έχει προγραμματιστεί να ψηφιστούν την ερχόμενη εβδομάδα. Αμέσως μετά, δηλαδή την εβδομάδα που αρχίζει στις 28 του μήνα, τον δρόμο των fast track διαδικασιών θα ακολουθήσουν τα προαπαιτούμενα μέτρα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αυτά θα ενταχθούν σε δύο πολυνομοσχέδια-σκούπα και αναγκαία προϋπόθεση είναι να έχουν ψηφιστεί έως τις 2 Δεκεμβρίου. Το ένα πολυνομοσχέδιο θα είναι των υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομίας και μεταξύ άλλων θα αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές – πλαστικό χρήμα, την εθελούσια αποκάλυψη καταθέσεων, τη χρηματοδότηση των κομμάτων και τις αλλαγές στον Πτωχευτικό Κώδικα. Το δεύτερο θα ανήκει στο υπουργείο Εργασίας και θα αφορά την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ καθώς και ρυθμίσεις εργασιακών ζητημάτων.

Ο προϋπολογισμός αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα αλλά θα εισαχθεί στην Ολομέλεια αμέσως μετά την ψήφιση των προαπαιτουμένων, δηλαδή στις 6 ή 7 Δεκεμβρίου. Στόχος είναι να ψηφιστεί λίγες ημέρες αργότερα, δηλαδή στις 10 του ίδιου μήνα. Παραλλήλως το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2017 – 2020 αναμένεται να κατατεθεί και να ψηφιστεί στη Βουλή πριν από την λήξη του τρέχοντος έτους, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής φέρεται να κρατά την υπόσχεσή του σε ό,τι αφορά τα πόθεν έσχες. Συγκεκριμένα πριν από τον ερχομό του καινούργιου έτους, στη Βουλή σκοπεύουν να δώσουν στη δημοσιότητα τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων για τα έτη χρήσης 2013 και 2014.