Το μεγαλύτερο κομμάτι στον προγραμματισμό της Χαριλάου Τρικούπη για τον φετινό χειμώνα είναι αφιερωμένο σε δράσεις με πολίτες και κοινωνικούς φορείς καθώς και στην ενίσχυση του αντιπολιτευτικού μετώπου στη Βουλή. Εκτός λοιπόν από τις περιοδείες της ηγετικής ομάδας και των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αναμένεται να υπάρξει μία σειρά εκδηλώσεων με απώτερο σκοπό οι θέσεις του κόμματος σε καίρια ζητήματα να συνδιαμορφωθούν με τη βάση.

Μια τέτοια εκδήλωση για παράδειγμα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο ξενοδοχείο Royal Olympic με θέμα τα εργασιακά (σταθερές εργασιακές σχέσεις, απασχόληση, συλλογικές συμβάσεις). Αυτή θα απευθύνεται στον εργαζόμενο και στον άνεργο και ήδη έχουν προσκληθεί κοινωνικοί εταίροι, οι οποίοι θα εκθέσουν τις απόψεις τους και θα τοποθετηθούν τόσο επί των κυβερνητικών θέσεων όσο και επί των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό το πλαίσιο θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις για την οικονομία (προϋπολογισμός και ανάπτυξη), ενώ εκκρεμεί η δεύτερη ημερίδα για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια. Παραλλήλως προγραμματίζεται νέα παρέμβαση για τη νεολαία, σε συνέχεια των εκδηλώσεων των PES Activists.

Παράλληλα έχουν αρχίσει οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Επικοινωνίας και αυτή την εβδομάδα θα ακολουθήσει η Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού. Αυτές θα αναλάβουν να σχεδιάσουν ένα νέο πλαίσιο της εξόρμησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανά την Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση σε έναν πιο κατανοητό λόγο για τον απευθείας διάλογο με τους πολίτες και πιο ευέλικτο οργανόγραμμα.

Με το νέο έτος αναμένεται να οριστικοποιηθεί το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το οποίο θα συγκληθεί εντός του 2017 –πιθανότατα μετά την άνοιξη.