Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η μεγάλη πορεία για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η πορεία ξεκίνησε από την Σταδίου λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατευθύνονται προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται το «μπλοκ» του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η πορεία του «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Οι διαδηλωτές μόλις έφτασαν έξω από την πρεσβεία έψαλαν τον εθνικό ύμνο, δίπλωσαν την σημαία και διαλύθηκαν.

Ωστόσο ο δρόμος, μπροστά από την πρεσβεία παραμένει κλειστός καθώς αναμένεται να καταφθάσει εκεί η μεγάλη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που αυτήν την ώρα βρίσκεται στην Σταδίου.

Τα μέλη της ΠΑΣΠ που έχουν στην κατοχή τους την σημαία του Πολυτεχνείου, έκαναν προσυγκέντρωση στην οδό Ακαδημίας και Ιπποκράτους και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Πατησίων και το κτίριο του Πολυτεχνείου όπου από εκεί ξεδίπλωσαν τη σημαία και ξεκίνησαν την πορεία τους προς την αμερικανική πρεσβεία.

Οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ζει, ζει ο Τεμπονέρας ζει, με Πέτρουλα, Λαμπράκη μας οδηγηθεί» και «Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή, ήταν εξέγερση και πάλη λαϊκή» κατευθύνθηκαν μέσω της οδού Ακαδημίας προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε ισχύ βρίσκονται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος. Οι ρυθμίσεις αυτές θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους τους.

Η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και περιμετρικά της πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Στο μεταξύ, τροποποιήσεις επέρχονται στα δρομολόγια και τις στάσεις λεωφορείων, τρόλεϊ και τραμ από το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 τα ξημερώματα της Παρασκευής, σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και σε όλο το κέντρο της πόλης, ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ, στο τηλ. 11 185.