Εκτός από όλα εκείνα τα αμιγώς ποδοσφαιρικά στοιχεία τα οποία την κατέστησαν τρομερά συνεπή και αποδοτική για περισσότερο από μία δεκαετία, η Εθνική Ελλάδας είχε επίσης τύχη και άστρο όποτε το χρειαζόταν. Αυτά τα δύο που της είχαν γυρίσει την πλάτη για περίπου δύο χρόνια εμφανίστηκαν χθες το βράδυ ξανά, σε ένα σημείο που η ομάδα τα είχε απόλυτα ανάγκη. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του πέμπτου λεπτού των καθυστερήσεων η μπάλα στρώθηκε λίγο έξω από την περιοχή της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης στο Γιώργο Τζαβέλλα. Εκείνος με ένα σουτ το οποίο σίγουρα ζήλεψε και ο σπουδαίος στράικερ των φιλοξενουμένων Εντιν Τζέκο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Οταν δεν μπορείς να πάρεις ένα ματς, τότε καλό είναι να μην το χάνεις.

Διπλό το καλό για την Ελλάδα, καθώς πήρε έναν βαθμό και στέρησε δύο από τους Βοσνίους, βασικούς ανταγωνιστές της στη μάχη για την κατάκτηση μίας εκ των δύο θέσεων του ομίλου που οδηγούν στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Δύο ήταν τα πρόσωπα της ελληνικής ομάδας. Στο πρώτο ημίχρονο παρουσιάστηκε ασύνδετη, αδιάβαστη, απροετοίμαστη… Πολλά τα στερητικά «α» για 45 λεπτά και σε τέτοιο επίπεδο, όταν ορέγεσαι νικηφόρο αποτέλεσμα προκειμένου να αποκτήσεις σημαντικό προβάδισμα έναντι ενός βασικού διεκδικητή. Η Εθνική Ελλάδας τα είχε όλα αυτά σε αφθονία στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, στάθηκε τυχερή που πήγε στα αποδυτήρια ευρισκόμενη με μόλις ένα τέρμα πίσω στο σκορ κι εν τέλει δεν πλήρωσε με ήττα αυτό το κάκιστο πρώτο μέρος, καθώς παρά τις σημαντικές ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν στο δεύτερο δίχως να αξιοποιηθούν (μεγαλύτερη όλων το δοκάρι του Φορτούνη στο 55′), κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης. Λίγο πριν από τη συμπλήρωση 80 λεπτών στο παιχνίδι, οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες όταν σε πρώτη φάση ο Τζέκο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον σουηδό ρέφερι Ερικσον επειδή χτύπησε τον Παπασταθόπουλο και κατέβασε το σορτσάκι του, όταν ο έλληνας στόπερ προσπάθησε να του πάρει την μπάλα μέσα από τα χέρια, ενώ ο βόσνιος επιθετικός βρισκόταν στο χορτάρι καθυστερώντας τη συνέχιση του παιχνιδιού. Στην ίδια φάση, ωστόσο, σε ενέργεια που τον έστειλε στα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη κάρτα προέβη ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Αποβλήθηκε επειδή έδωσε κουτουλιά και χτύπημα με το χέρι στον Ζουκάνοβιτς. Εν τέλει αυτή η ένταση λειτούργησε αφυπνιστικά για τους Ελληνες και αποσυντόνισε τους Βόσνιους που κλείστηκαν πίσω και δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης.

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Μανιάτης (61′ Γιαννιώτας), Σάμαρης, Μάνταλος (86′ Καρέλης), Φορτούνης, Σταφυλίδης, Μήτρογλου.

Βοσνία και Ερζεγοβίνη: Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς (70′ Σούνιτς), Κολάσινατς, Βράνιες, Ιμπίσεβιτς (84′ Ντούριτς), Πιάνιτς, Τζέκο, Λούλιτς, Ζουκάνονιτς, Χαΐροβιτς (87′ Μπίτσακσιτς), Γιάγιαλο.