Την άποψη, ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός της κυβέρνησης «σηματοδοτεί μια μετατόπισή της σε πιο μνημονιακή, πιο αντικοινωνική και σε πιο δεξιά κατεύθυνση» και «την πιο γρήγορη εφαρμογή των απαιτήσεων των δανειστών», εξέφρασε το μέλος του ΠΣ της ΛΑ.Ε. και πρώην υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, σε κομματική εκδήλωση στην Τούμπα.

«Η κυβέρνηση, δεν έχει καμία διέξοδο όσο κινείται στα πλαίσια των μνημονίων, τα μνημόνια θα σημαίνουν συνεχή φτωχοποίηση, συνεχή ανεργία, συνεχή υποτέλεια της χώρας μας» είπε ο Δημήτρης Στρατούλης. Πρόσθεσε, επίσης, ότι «η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, προτείνουν πιο γρήγορη, πιο αποτελεσματική εφαρμογή των μνημονίων» και «δεν προσφέρουν καμία εναλλακτική λύση».

Το μέλος του ΠΣ της ΛΑ.Ε., τόνισε ότι οι δύο προτεραιότητες του κόμματος, στο προσεχές διάστημα, είναι η ανάδειξη της πρότασης ότι «υπάρχει εναλλακτική λύση», με «κατάργηση των μνημονίων» και με εφαρμογή ενός αναπτυξιακού σχεδίου για τον λαό και την χώρα, με βασικές προϋποθέσεις την «έξοδο από το ευρώ και την ευρωζώνη» και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, καθώς και η επιδίωξη για την συγκρότηση ενός «πολιτικού και εκλογικού μετώπου», από «αριστερές και αντιμνημονιακές δυνάμεις», που θα δώσει «τη μάχη για μια μεγάλη αντιμνημονιακή ανατροπή».

Για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, είπε ότι στέλνει ένα μήνυμα και προς την Αριστερά, διεθνώς, για την ανάγκη «ενός εναλλακτικού, αριστερού προοδευτικού σχεδίου» που να απαντά στη «λαϊκή δυσαρέσκεια» και «να δίνει ελπίδα και προοπτική στους λαούς».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από