Η τζιχαντιστική ISIS διεκδίκησε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ το πρωί της Παρασκευής -η οποία είχε κλιμάκωσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στην κυρίως κουρδικού πληθυσμού πόλη μετά τη σύλληψη των στελεχών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP. Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πως προχώρησε σε πλήγματα εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία, λέγοντας πως χτύπησε 71 στόχους.

Προηγουμένως, οι τουρκικές Αρχές είχαν δείξει κούρδους αυτονομιστές του PKK ως δράστες της επίθεσης. Ο ενδιάμεσος απολογισμός βρισκόταν στους εννέα νεκρούς και περίπου 100 τραυματίες.

Τουρκικά πλήγματα εναντίον της ISIS

Το πρωί του Σαββάτου, η Άγκυρα ανακοίνωσε πως έπληξε 71 στόχους της ISIS στο προηγούμενο 24ωρο στον απόηχο της επίθεσης στο Ντιγιάρμπακιρ.

Πέντε μαχητές του ΙΚ σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς καθώς και πέντε Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία και ένας Τούρκος στρατιώτης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Τουρκία υποστηρίζει μια ομάδα Σύρων Αράβων και Τουρκμάνων στη βόρεια Συρία στο πλαίσιο της επιχείρησής της Ασπίδα του Ευφράτη. H ISIS έχει εν τω μεταξύ εκδιωχθεί από τα νότια σύνορα της χώρας.