Μετά την πρώτη ήττα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα την προπερασμένη Κυριακή στη Λεωφόρο από την Ξάνθη, ο Αντρέα Στραματσόνι έκανε την εξής διαπίστωση: «Οταν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό δεν επιτρέπεται να χάνεις τέτοια παιχνίδια». Δεν πέρασε καλά καλά μία εβδομάδα και οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού φρόντισαν να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα του ιταλού κόουτς. Μολονότι οι Πράσινοι ήταν εξαιρετικοί για 60′ χθες το απόγευμα στη Βέροια, κατόρθωσαν να αναδειχθούν ισόπαλοι (1-1) με την ομάδα της Ημαθίας μένοντας στο μείον τέσσερα από τον προπορευόμενο στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας Ολυμπιακό, δεκατρείς ημέρες πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι στο Γ. Καραϊσκάκης. Η ομάδα του Στραματσόνι επέδειξε για πολλοστή φορά φέτος τάσεις αυτοχειρίας, καθώς πέραν του γκολ (0-1) που πέτυχε ο συνήθης ύποπτος Μάρκους Μπεργκ στο 13′, απώλεσε τουλάχιστον επτά κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει: τρις με τον Ιμπάρμπο (8′, 16′, 55′), δις με τον Λουντ (11′, 30′) και από μία με τον Μπεργκ (43′) και τον Χουλτ (51′). Κι αφού ο φοβερός και τρομερός ισπανός γκολκίπερ της Βέροιας Λόπεθ Πέρεθ ύψωσε STOP στις έξι εξ αυτών, στο φινάλε ήταν ο αρχηγός της αποκαλούμενης Βασίλισσας του Βορρά Σωτήρης Μπαλάφας εκείνος που έβαλε την ιδιαίτερη πινελιά του. Οταν πλέον ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μην πατάει καλά στο γήπεδο, όντας κουρασμένος και αποσυντονισμένος, ο πρώην χαφ του ΠΑΟΚ –προ εννέα ετών ήταν και πάλι ο δήμιος του Τριφυλλιού στη νίκη του Δικεφάλου με 2-1 στην Τούμπα –με ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 88′ έκοψε τα φτερά των Πρασίνων, που δείχνουν για μια ακόμη σεζόν ανήμποροι να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού. Οι τρεις γκέλες (Παναιτωλικός 0-0, Ξάνθη 1-2, Βέροια 1-1) στα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος καταδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Βέροια: Λόπεθ, Μαλόν, Μαραγκός (58′ Σισοκό), Καλί, Ναβαλόφσκι, Αρτσε, Μπαλάφας, Χαροντάκης (69′ Σισίνιο), Βίτι (90′ Παπαστεριανός), Βασιλαντωνόπουλος, Καπετάνος.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μολέντο, Ιβανόφ, Κουτρουμπής (80′ Ρέις), Μέστο (88′ Ρινάλντι), Χουλτ, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Γουακάσο, Ιμπάρμπο (71′ Εμποκού), Μπεργκ.