Μία από τις μεγαλύτερες οργανωμένες ομάδες που έκλεβε οχήματα, κυρίως φορτηγά, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στον Ασπρόπυργο εντοπίστηκε το διαλυτήριο που χρησιμοποιούσε η ομάδα για την αποσυναρμολόγηση των κλεμμένων οχημάτων, ενώ διαπιστώθηκε ότι η ίδια σπείρα είχε παράλληλη δράση και στην εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων χασίς.

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας επιχείρησης, σε Αττική, Ιωάννινα και Αιτωλοακαρνανία την Τετάρτη και την Πέμπτη, συνελήφθησαν επτά μέλη της, και συγκεκριμένα τρεις Αλβανοί, δύο άνδρες 36 και 50 ετών και μία 43χρονη, ένας 31χρονος Νιγηριανός, ένας 31χρονος Σομαλός, ένας 46χρονος Καμερουνέζος κι ένας 54χρονος Έλληνας.

Όπως προέκυψε, η ομάδα ειδικευόταν στις κλοπές Ι.Χ. αυτοκινήτων, κυρίως φορτηγών, τα οποία αφαιρούσε από διάφορες περιοχές της Αττικής και μετέφερε στη βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου, σε μάντρα – διαλυτήριο οχημάτων.Τα κλεμμένα οχήματα μεταφέρονταν στις εγκαταστάσεις του διαλυτηρίου, όπου οι δράστες είτε τα αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν προς πώληση τα ανταλλακτικά τους, είτε τα μετέφεραν αυτούσια σε διάφορες πόλεις της βόρειας Ελλάδας, κυρίως στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν «παραγγελίες» για κλεμμένα αυτοκίνητα.

Σε άλλες περιπτώσεις, εξαρτήματα από τα αποσυναρμολογημένα οχήματα τα αποθήκευαν – φόρτωναν σε εμπορευματοκιβώτια και τα μετέφεραν σε διάφορες χώρες της Αφρικής.

Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης εισήγαγαν, μετέφεραν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ινδικής κάνναβης σε Αθήνα και άλλες πόλεις. Συγκεκριμένα, μετέβαιναν στον Νομό Ιωαννίνων όπου παραλάμβαναν τα ναρκωτικά, τα οποία οι συνεργάτες τους είχαν μεταφέρει φορτωμένα σε ζώα, μέσω απομακρυσμένων και δύσβατων ορεινών διαδρομών.

Για να αποφύγουν τη σύλληψή τους, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν ασυρμάτους, με τους οποίους παρακολουθούσαν τις συχνότητες της Αστυνομίας, καθώς και άλλο όχημα το οποίο προπορευόταν και ειδοποιούσε για τυχόν μπλόκα και ελέγχους κατά μήκος της διαδρομής.