Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει εάν θα πρέπει να κάνει πιο δύσκολη την πρόσληψη πολιτών τρίτων χωρών, σε μία προσπάθεια ελέγχου της μετανάστευσης στη χώρα, μετά την απόφαση για έξοδο από την ΕΕ, ανέφερε την Τρίτη η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Αμπερ Ραντ.

Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου των Συντηρητικών στο Μπέρμιγχαμ, η Ραντ είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να ελέγξει περισσότερο τον αριθμό των ατόμων που εγκαθίστανται στην Βρετανία, να διατηρήσει την πίστη της στο σύστημα και να εξασφαλίσει ότι οι βρετανοί εργαζόμενοι δεν θα χάνουν θέσεις εργασίας.

«Σύντομα θα αρχίσουμε τις επαφές για τα επόμενα βήματα που χρειάζονται για τον περιορισμό της μετανάστευσης» είπε η βρετανίδα υπουργός. Η ίδια πρόσθεσε ότι θα εξετάσουν την κατάσταση που επικρατεί στις επιχειρήσεις και τα πανεπιστήμια και το εάν θα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά τα τεστ από τα οποία πρέπει να περάσουν οι υποψήφιοι για να βρουν δουλειά στην Βρετανία.

Η Ραντ ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει τα τεστ αυτά να εξασφαλίζουν πως όσοι εγκαθίστανται στη Βρετανία θα καλύψουν κενά που υπάρχουν στην αγορά εργασίας και δεν «θα πάρουν τις δουλειές που μπορούν να κάνουν οι Βρετανοί».

Το ζήτημα της μετανάστευσης έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ψήφο των Βρετανών για έξοδο από την ΕΕ.