Μετά την είσοδο του Παναγιώτη Φασούλα στο Hall of Fame της FIBA, θα περίμενε κανείς από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να τον τοποθετήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ή έστω να του αναθέσει την ευθύνη για τις εθνικές ομάδες. Η Αράχνη δεν κρύβει τη διάθεση να συνεισφέρει με την εμπειρία του, αλλά ακόμη αποτελεί καλλωπιστικό στοιχείο. Ορθώς, λοιπόν, επισημαίνεται ότι πρώτος ο Βασιλακόπουλος πριν και από Κροάτες, Σέρβους και Ισπανούς επιστράτευσε πρώην καλαθοσφαιριστές. Το σφάλμα του είναι ότι ποτέ δεν τους παραχώρησε ουσιαστικές αρμοδιότητες και ρόλους.

Stoiximan και ΟΠΑΠ ΑΕ

συγκρούονται στα παρκέ της Α1

Ο ΕΣΑΚΕ ετοιμάζεται να πάρει το εκατομμύριο ευρώ της Stoiximan για το όνομα του πρωταθλήματος. Χωρίς περιορισμούς στις φανέλες και με εκπεφρασμένη επιθυμία να χρηματοδοτήσει παράλληλες εκδηλώσεις όπως το All Star Game. Η κατάσταση περιπλέκεται, αφού δύο εταιρείες συγκρουόμενων συμφερόντων (Stoiximan και ΟΠΑΠ ΑΕ) θα τύχει να διαφημίζονται αντικριστά στα γήπεδα των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΑΕΚ, που έχουν υπογράψει με την ΟΠΑΠ ΑΕ. Δεν βάζουμε και… Stoiximan, αλλά κάτι μας λέει ότι η ΟΠΑΠ ΑΕ θα έχει τον τελευταίο λόγο στις διαπραγματεύσεις.

Κι όμως, o Δημήτρης Διαμαντίδης

είχε κοπεί από την Εθνική Εφήβων!

Η αστραφτερή πορεία του Δημήτρη Διαμαντίδης δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα και ο Κώστας Πιλαφίδης, ο προπονητής, που εισηγήθηκε στον Ηρακλή την απόκτησή του από την Καστοριά το 1999 ανέσυρε μια ενδιαφέρουσα ιστορία: «Τον είχαμε στείλει στην Εθνική Εφήβων, αλλά ο τότε προπονητής Νίκος Κεραμέας έκρινε πως δεν ήταν έτοιμος και τον έκοψε. Επέστρεψε απογοητευμένος, αλλά η απόρριψη τον όπλισε με κίνητρο για να αποδείξει την αξία του».