Βίους αντίθετους διέγραψαν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο ένας ήρθε μετά βαΐων και κλάδων με ιδιωτικό τζετ, συγκεντρώνοντας στο Ελ. Βενιζέλος μέσα στο κατακαλόκαιρο 2.000 εκστασιασμένους οπαδούς-προσκυνητές, κι ο άλλος έφτασε αθόρυβα στην Αθήνα με αεροπλάνο της γραμμής δίχως τυμπανοκρουσίες, ζητωκραυγές και κοσμοσυρροή. Κι όμως, ο πρώτος, ο πολυδιαφημισμένος Μάικλ Εσιέν, έφυγε νύχτα μόλις έναν χρόνο αργότερα, ενώ ο δεύτερος, ο πολύτιμος Μάρκους Μπεργκ, παραμένει εδώ και είναι έτοιμος να βάλει την υπογραφή του στο ηγεμονικό συμβόλαιο που του προσφέρει το Τριφύλλι.

Οι ατζέντηδες του σουηδού στράικερ αναμένονται εντός της ημέρας στην Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρώσουν μια διαπραγμάτευση που άρχισε προ αρκετών μηνών με τους διοικούντες τον σύλλογο. Το οικονομικό χάσμα γεφυρώθηκε και οι κοινές συνισταμένες βρέθηκαν. Εξαρχής άλλωστε, και από τις δύο πλευρές, υπήρχε καλή διάθεση προκειμένου να επέλθει η συμφωνία, η οποία θα διατηρήσει τον σκανδιναβό φορ στο δυναμικό του Παναθηναϊκού μέχρι το 2019 (αντί του 2018 της προηγούμενης συμφωνίας) με απολαβές που θα αγγίζουν τα 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως, τουτέστιν 3,6 εκατ. ευρώ την τριετία. Ο Μπεργκ, ο οποίος το καλοκαίρι του 2013 υπέγραψε στους Πράσινους αντί 400.000 ευρώ, μόλις τρία χρόνια αργότερα τριπλασιάζει την αμοιβή του, εξαργυρώνοντας τις καταπληκτικές εμφανίσεις, τα 70 γκολ και τις 18 ασίστ που έχει μοιράσει σε 114 αγώνες με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Με δεδομένο πάντως ότι ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας τα τελευταία χρόνια –σκοράρει με τη συχνότητα που το έκανε ο σπουδαιότερος όλων Κριστόφ Βαζέχα –διανύει την καλύτερη και πιο ώριμη περίοδο της καριέρας του, ζήτησε (και έγινε αποδεκτό από τους Πράσινους) να υπάρξει για πρώτη φορά στο συμβόλαιό του ρήτρα πώλησης μόνο για συλλόγους του εξωτερικού. Η χρυσή τομή βρέθηκε στα 7,6 εκατ. ευρώ που θα αποφέρει στον ΠΑΟ περί τα 4 εκατ. ευρώ λόγω του ότι ο σύλλογος κατέχει το 52,5% των δικαιωμάτων του (το υπόλοιπο 35% ανήκει στο Αμβούργο, ενώ το 12,5% στον ίδιο και στην εταιρεία που τον εκπροσωπεί).

Την ίδια ώρα, οι Πράσινοι υπέγραφαν λιτά και αθόρυβα το τέλος μιας αποτυχημένης σχέσης. Ο άλλοτε κορυφαίος αμυντικός μέσος του πλανήτη Εσιέν αποτελεί από χθες και τυπικά παρελθόν για τον Παναθηναϊκό, που όμως θα ματώσει για να τον αποζημιώσει, καθώς θα χρειαστεί να του καταβάλει σε πέντε ισόποσες δόσεις μέχρι το επόμενο καλοκαίρι περίπου 500.000 ευρώ! Σημειωτέον ότι ήδη ο Γκανέζος έλαβε την περασμένη σεζόν περί τα 800.000 ευρώ για τις –ομολογουμένως –φτωχές υπηρεσίες του στα 15 ματς που πρόλαβε να παίξει. Συνολικά θα στοιχίσει στον ΠΑΟ όσο ο ένας χρόνος του συμβολαίου του Μπεργκ.