Η τραγική είδηση του θανάτου του Ιρανού ποδηλάτη, Μπαχμάμ Γκολμπαρναζάντ λίγο πριν πέσει η αυλαία των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, κάνει τον γύρο του κόσμου από το βράδυ του Σαββάτου.

Ο άτυχος 48άχρονος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή μετά από δυστύχημα με το ποδήλατο του στον αγώνα C4-5, όταν έχασε τον έλεγχο του ποδηλάτου του, βγήκε εκτός πίστας και προσέκρουσε σε βράχο. Αμέσως έλαβε τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, απεβίωσε.

Στην ανακοίνωση της, η ομοσπονδία του Ιράν αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είναι δύσκολο για εμάς να ανακοινώσουμε αυτή τη δυσάρεστη είδηση, όμως με μεγάλη μας λύπη επιβεβαιώνουμε το γεγονός.

Ο Μπαχμάμ Γκολμπαρναζάντ έχασε τη ζωή του μετά από δυστύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ήταν ένας από τους καλύτερους αθλητές και σπουδαίους άνθρωπος».

του ποδηλατικού αγώνα δρόμου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Σύμφωνε με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο άτυχος άνδρας υπέστη ανακοπή καρδιάς, όταν έπεσε με το κεφάλι πάνω σε βράχο.

Ο Γκολμπαρνεζάντ γεννήθηκε στο Σιράζ του Ιράν, ενώ συμμετείχε και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, χωρίς να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο.