Εάν ξεπεράσει το πρόβλημα που έχει απέναντι στις μικρότερες ομάδες η Λίβερπουλ θα διεκδικήσει στα ίσια τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ. Στο τέταρτο ντέρμπι που έδωσε από την έναρξη της περιόδου και τρίτο εκτός έδρας, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πέτυχε τεράστια νίκη στο «Στάμφορντ Μπριτζ» επί της Τσέλσι με 2-1, υποχρεώνοντας το συγκρότημα του Αντόνιο Κόντε στην πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα.

Μετά το «διπλό» επί της Άρσεναλ στο «Εμιρετς», το 4-1 επί της Λέστερ (εντός) και το 1-1 με την Τότεναμ πάλι στο Λονδίνο, οι «κόκκινοι» πήραν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και πάλι στην βρετανική πρωτεύουσα και ανέβηκαν στην 2η θέση. Η μοναδική ήττα που έχουν είναι από την Μπέρνλι (2-0)! Τα γκολ της Λίβερπουλ πέτυχαν οι Λόβρεν (17′ ) και Χέντερσον (36′), ενώ για την Τσέλσι μείωσε ο Ντιέγκο Κόστα (61′).

Στα άλλα πρωταθλήματα:

***Η Μίλαν πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Σαμπντόρια, στην 4η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Το γκολ της νίκης για τη Μίλαν πέτυχε ο Μπάκα στο 85′.

***Η Περί Σεν Ζερμέν ξέσπασε στην 5η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος και συνέτριψε εκτός έδρας την Καέν με 6-0! Ο Καβάνι πέτυχε στο α’ μέρος τέσσερα γκολ ((12΄,23΄,38΄,45΄+1) και στη συνέχεια σκόραραν οι Λούκας Μόουρα (67′) και Ογκουστέν (78′).