Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 92 ετών άφησε η γυναίκα του θρυλικού «φιλιού» στην Τάιμς Σκουέρ, της θρυλικής φωτογραφίας που έμελλε να γίνει το σύμβολο της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οπως ανακοίνωσε ο γιος της, η Γκρέτα Φρίντμαν πέθανε στη Βιτρζίνια από πνευμονία.

Οταν τραβήχτηκε η φωτογραφία, η Φρίντμαν, η οποία εργαζόταν ως νοσοκόμα σε οδοντιατρείο, έκανε το διάλειμμά της. Ηταν 14 Αυγούστου και οι Αμερικανοί είχαν μόλις πληροφορηθεί από τα ραδιόφωνα ότι η Ιαπωνία παραδόθηκε. Ο κόσμος πανηγύριζε στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Μέσα στον ενθουσιασμό, ναύτης άρπαξε την Φρίντμαν και της έδωσε ένα παθιασμένο φιλί. Ο φωτορεπόρτερ Αλφρεντ Αϊζενστατ απαθανάτισε την στιγμή.

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε μία εβδομάδα αργότερα στο περιοδικό Life. Η ταυτότητα του ναύτη και της νοσοκόμας ωστόσο παρέμεινε άλυτο μυστήριο για πολλά χρόνια.

Το 2012, η ίδια η Φρίντμαν αποκάλυψε ότι δεν είχε δει καν τον ναύτη προτού την αρπάξει στην αγκαλιά του. «Ηταν μια καταπληκτική σύμπτωση. Ενας άνδρας με στολή του ναύτη και μία γυναίκα με λευκό φόρεμα… Και ένας καταπληκτικός φωτογράφος την κατάλληλη στιγμή», είχε πει.

Ο Αϊζενστατ είχε εξηγήσει ότι εάν ο άνδρας δεν φορούσε μαύρα και η γυναίκα λευκά, δεν θα είχε τραβήξει ποτέ τη συγκεκριμένη φωτογραφία.