Για διαδικτυακή  απάτη  σε βάρος πολιτών, κατηγορείται ένας 55χρονος μετά τη διερεύνηση καταγγελιών για υποκλοπή στοιχείων καρτών πληρωμών τους, οι οποίες και χρησιμοποιήθηκαν για συναλλαγές-κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή   του 55χρονου και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία τακτικής διαδικασίας για απάτες με υπολογιστή, κατ΄ εξακολούθηση.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες, τα στοιχεία των καρτών πληρωμής τους, υποκλάπηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από άγνωστους δράστες στο διαδίκτυο, για την πραγματοποίηση συναλλαγών-κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπ’ όψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με τα αρμόδια Τραπεζικά Ιδρύματα και τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Από την αστυνομική και ψηφιακή έρευνα που επακολούθησε, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 55χρονου στην επίμαχη υπόθεση και προσδιορίστηκε γεωγραφικά ο τόπος κατοικίας του.

Πρωινές ώρες της 26 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του 55χρονου στην Αττική και από την επιτόπια έρευνα διαπιστώθηκε ότι είναι κάτοχος της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής που σχετίζεται με την παράνομη δραστηριότητά του.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του 55χρονου θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ παράλληλα ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες και συναφείς αξιόποινες πράξεις.