Ενα μπουλούκι από δημοσιογράφους, σχετικούς και αδαείς, εικονολήπτες και φωτογράφους που σπρώχνονταν για ένα επαρκές πλάνο, μέχρι και ένα ιπτάμενο hands-free που κόντεψε να αγκιστρωθεί στο χρυσό μετάλλιο της πανευτυχούς κοπέλας, ήταν το σκηνικό στην υποδοχή της χρυσής ολυμπιονίκου του άλματος επί κοντώ Κατερίνας Στεφανίδη. Φορώντας το γαλανόλευκο μπλουζάκι της ελληνικής αποστολής και με σήμα κατατεθέν το εκτυφλωτικό χαμόγελο που τη συντροφεύει τα τελευταία 24ωρα, η 26χρονη πρωταθλήτρια αφίχθη χθες το απόγευμα στην Αθήνα από το Ρίο ντε Ζανέιρο αφιερώνοντας την πρώτη θέση στον σύζυγο και προπονητή της Μιτς Κρίερ.

Με ειλικρίνεια που σκοτώνει, η κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου τον περασμένο Μάρτιο στο Πόρτλαντ, είπε τις δικές της αλήθειες χωρίς τη διάθεση να χαϊδέψει αφτιά. «Ευχαριστώ όλον τον κόσμο, αλλά ο σύζυγός μου με υποστήριζε και πριν από το μετάλλιο, οπότε η αφιέρωση παραμένει σε αυτόν. Εύχομαι ότι αυτό το μετάλλιο θα φέρει περισσότερα παιδιά στον στίβο και ειδικότερα στο άλμα επί κοντώ. Είναι ένα αγώνισμα στο οποίο έχουμε επιτυχίες και στις μικρές ηλικίες», υπερθεμάτισε η χρυσή ολυμπιονίκης τερματίζοντας την οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της Γελένα Ισινμπάγεβα («Εγώ κέρδισα, ας μιλήσουμε για θετικά πράγματα») και επαναλαμβάνοντας την «περίφημη» δήλωσή της για τα ΜΜΕ: «Εχω κατακτήσει ένα χρυσό μετάλλιο σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο, αλλά εσείς ασχολείστε κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτή ήταν η δήλωσή μου».

ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΗΝΗ. Λίγη ώρα αργότερα, και αφού εξήγησε ότι η δυνατότερη σκηνή που θα διηγείται στα παιδιά της από τον τελικό τού επί κοντώ ήταν η «βουτιά» του συζύγου της στον αγωνιστικό χώρο, η Στεφανίδη έτυχε αποθεωτικής αποδοχής στο αθλητικό κέντρο της Παλλήνης, όπου έζησε μέχρι την ενηλικίωσή της και το ταξίδι για μόνιμη εγκατάσταση στις ΗΠΑ λόγω υποτροφίας στο ξακουστό Στάνφορντ. Επιλέγοντας αυτή τη φορά ένα μαύρο μπλουζάκι της χορηγού αθλητικής εταιρείας της που έγραφε με χρυσά γράμματα Unlimited Flight (Πτήση χωρίς όρια), η χρυσή ολυμπιονίκης κυριεύτηκε από συγκίνηση όταν άκουσε από τα χείλη του δημάρχου Παλλήνης Θανάση Ζούτσου την απόφαση να δοθεί το όνομά της στο αθλητικό κέντρο της περιοχής. «Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ, δεν ερχόμαστε και πολύ συχνά, οπότε είναι πολύ ωραίο που ξαναβλέπω γνώριμα πρόσωπα» σχολίασε και αφού συνάντησε παλιούς συμμαθητές και υπέγραψε αυτόγραφα σε μικρά παιδιά, αποχώρησε για να ξεκουραστεί αναπολώντας –όπως είχε τονίσει νωρίτερα –το σπίτι της: «Εχουμε ακόμη μερικούς αγώνες στους οποίους θέλουμε να πάμε καλά και μετά θα πάμε στο σπίτι μας, το οποίο έχουμε να δούμε τέσσερις μήνες!».