Ήταν γνωστό από το μεσημέρι της Δευτέρας, πλέον είναι και επίσημο. Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάρκο Μαρίν, ο οποίος βρισκόταν στην Ελλάδα από αργά το βράδυ της Κυριακής και αφού πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις υπέγραψε το συμβόλαιο του με την ομάδα του Πειραιά.

Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς Γερμανού ποδοσφαιριστή, Μάρκο Μάριν».

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝ

Πρόκειται για μεσοεπιθετικό που έχει την ευχέρεια ν’ αγωνίζεται τόσο στις πτέρυγες όσο και πίσω από τον κεντρικό φορ. Είναι προϊόν των ακαδημιών της Γκλάντμπαχ, με την οποία έγινε επαγγελματίας προτού πωληθεί στη Βέρντερ Βρέμης και από εκεί στους Λονδρέζους το καλοκαίρι του 2012.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Τράμπζονσπορ επιχείρησε να τον αγοράσει από τους «μπλε» προσφέροντας δύο εκατομμύρια ευρώ. Από την αγγλική ομάδα ζήτησαν τέσσερα εκατομμύρια, την οψιόν αγοράς δηλαδή, με αποτέλεσμα να μην προκύψει συμφωνία. Πέρυσι λάμβανε 1,6 εκατ. ευρώ ετησίως και 10.000 ευρώ για κάθε συμμετοχή του.

Στο τουρκικό πρωτάθλημα είχε 24 παρουσίες, οι 18 ως βασικός. Σε μια ομάδα με τρεις διαφορετικούς προπονητές τον χρησιμοποιούσαν κυρίως ως επιτελικό και σε δεύτερο πλάνο ως εξτρέμ. Πέτυχε δύο γκολ και έδωσε τέσσερις ασίστ. Τον χαρακτηρίζει η εξαιρετική επαφή με την μπάλα στα πόδια και η αλλαγή ταχύτητας είτε με ντρίμπλα είτε με ξεπέταγμα.