Μετά τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, ο οποίος προ δεκαημέρου ζήτησε από τη FIFA να ορίσει προσωρινή διοίκηση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η συμμαχία των τριών με επιστολές προς την ανώτατη ποδοσφαιρική Αρχή καταγγέλλει τις πρακτικές της ΕΠΟ και ζητεί την άμεση παρέμβασή της προκειμένου, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «να επανέλθει η κανονικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ –προφανώς ενεργώντας σε συντονισμό –απέστειλαν την ίδια χρονική περίοδο τρεις διαφορετικές επιστολές παρόμοιου περιεχομένου τονίζοντας ότι η ΕΠΟ έχει πάψει να «ακολουθεί την οδό της νομιμότητας».

Στις επιστολές γίνεται εκτενής αναφορά σε καυτά ζητήματα της διαιτησίας όπως το περίφημο ισπανικό μοντέλο που δεν υλοποιήθηκε ποτέ στη συμφωνηθείσα μορφή του και η εμπλοκή που υπήρξε με τους αρχιδιαιτητές στην ΚΕΔ, ενώ καταγγέλλεται και ο τρόπος καταρτισμού των πινάκων διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών, που όπως σημειώνεται δεν έγινε αξιοκρατικά. Επίσης υπογραμμίζονται, πρώτον, η «παράνομη απόφαση της ΕΠΟ» να προχωρήσει στη μονομερή αναδιάρθρωση της σύνθεσης των πειθαρχικών οργάνων της και δεύτερον, η παραπομπή σε δίκη του προέδρου της Ομοσπονδίας Γιώργου Γκιρτζίκη και πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου για την υπόθεση της περιβόητης «Κάρτας Υγείας». Επισημαίνεται μάλιστα ότι από τη στιγμή που θα παραδοθεί στην ΕΠΟ το αμετάκλητο βούλευμα, ως υπόδικοι πια, οι έξι θα κηρυχθούν (βάσει νόμου) έκπτωτοι από το αξίωμά τους. Για τον λόγο αυτό η «συμμαχία» ζητεί από τη FIFA να πάρει την υπόθεση του ελληνικού ποδοσφαίρου στα χέρια της, ορίζοντας άμεσα προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ, που αφενός θα ομαλοποιήσει την κατάσταση ενόψει της ήδη αναβληθείσας πρεμιέρας της Σούπερ Λίγκας, αφετέρου θα οδηγήσει την Ομοσπονδία στις κρίσιμες εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη γίνονται διεργασίες στο παρασκήνιο προκειμένου να υπάρξει συνάντηση εκπροσώπων του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ με τον κύπριο ειδικό απεσταλμένο της FIFA Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα για νέο κύκλο προγραμματισμένων επαφών με τον υφυπουργό Αθλητισμού και τη διοίκηση της Ομοσπονδίας. Αργά χθες το βράδυ πάντως αναπτύχθηκε έντονη φημολογία ότι στη FIFA έχουν αποφασίσει την τοποθέτηση προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ.