Η Ουγγαρία επιβλήθηκε με 12-10 της Εθνικής μας ομάδας πόλο, που περιορίστηκε τελικά στην 6η θέση του Ολυμπακού τουρνουά στο Ρίο. Η ελληνική ομάδα έκανε έναν καλό αγώνα ωστόσο οι Ούγγροι έδειξαν καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο

Η εθνική είχε τεράστιο πρόβλημα στην άμυνα, δεχόμενη εύκολα γκολ από τα 2μ., αλλά και από πολύ δυνατά περιφερειακά σουτ των Ούγγρων, τα οποία δεν μπορούσαν να σταματήσουν ούτε τα ελληνικά μπλοκ, ούτε ο Φλέγκας. Στην άλλη πλευρά της πισίνας, όμως, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κέρδιζε αποβολές και τις αξιοποιούσε με πολύ καλά ποσοστά, γεγονός που του επέτρεψε να αντιδράσει όποτε η ομάδα του Τίμπορ Μπένεντεκ επιχειρούσε να ξεφύγει στο σκορ.

Η έκτη θέση δεν συνιστά αποτυχία για την εθνική, άλλωστε ισοφαρίζει το δεύτερο καλύτερο πλασάρισμα της ιστορίας της σε Ολυμπιακούς Αγώνες (πίσω από την 4η θέση της Αθήνας και μαζί με την 6η της Ατλάντα), σίγουρα όμως υπολείπεται των αρχικών βλέψεων, που έφταναν ως το βάθρο. Οι διαφορές δεν ήταν μεγάλες, η ελληνική ομάδα έδειξε σε κάποια ματς της Α΄ φάσης τις δυνατότητές της, όμως στον κρίσιμο προημιτελικό με την Ιταλία εμφανίστηκε αγνώριστη και έχασε εύκολα από την ομάδα του Σάντρο Καμπάνια, που τελικά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-4, 3-3, 3-2.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τίμπορ Μπένεντεκ): Νάγκι, Ζαλάνκι 3, Μάνχερτζ, Έρντελι, Βάμος 2, Χοσνιάνσκι 1, Άνταμ Ντέκερ, Σίβος, Ντάνιελ Βάργκα, Ντένες Βάργκα 2, Κις 3, Χαράι 1, Ατίλα Ντέκερ.

ΕΛΛΑΔΑ (Θόδωρος Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης 1, Ποντικέας, Αφρουδάκης 2, Δελακάς, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 2, Γαλανόπουλος (δεν έπαιξε).

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Σερβία που νίκησε 11-7 στον τελικό την Κροατία.