Την πέμπτη θέση του Ολυμπιακού τουρνουά του Ρίο θα διεκδικήσει η εθνική πόλο των ανδρών, το Σάββατο (22:30) απέναντι στην Ουγγαρία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 9-7 της Ισπανίας σε αγώνα κατάταξης, εξασφάλισε πλασάρισμα στην εξάδα και πλέον θα κυνηγήσει τη δεύτερη καλύτερη θέση της ιστορίας της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την τέταρτη της Αθήνας.

Ο Φλέγκας «νικήθηκε» για πρώτη φορά μετά από 13 λεπτά αγώνα, αλλά στο διάστημα αυτό οι παίκτες του Θόδωρου Βλάχου δεν κατάφεραν να αποκτήσουν σημαντικό προβάδισμα, καθώς είχαν άσχημα ποσοστά στην επίθεση, τόσο στα ίσια όσο και στον παίκτη παραπάνω.

Το γκολ του Βλαχόπουλου σχεδόν στην εκπνοή της δεύτερης περιόδου έδωσε προβάδισμα 3-1 στην εθνική, που είχε ήδη «φορτωμένο» με δύο ποινές τον Γιάννη Φουντούλη.

Στη συνέχεια το παιχνίδι «άνοιξε», αλλά η ελληνική ομάδα με 3/3 στον παίκτη παραπάνω διατήρησε και αύξησε το προβάδισμά της, φτάνοντας στο +4 (7-3), πριν ο Μολίνα με το τρίτο προσωπικό τέρμα του μειώσει σε 7-4, στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου.

Η εθνική έπαιξε λίγο με τη… φωτιά, προσπαθώντας να «ροκανίσει» από νωρίς το χρόνο, αλλά ο Κώστας Μουρίκης με δύο γκολ (ένα στον παραπάνω και ένα με παλικαρίσια διπλή προσπάθεια από θέση φουνταριστού) «τελείωσε» τον αγώνα.

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Φουντούλης (περιφέρεια), 2-0 Γούνας (π.π.), 2-1 Μολίνα (π.π), 3-1 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 3-2 Μουνάριθ (περιφέρεια), 4-2 Αφρουδάκης (π.π.), 4-3 Μολίνα (πέναλτι), 5-3 Μυλωνάκης (π.π.), 6-3 Αφρουδάκης (π.π.), 7-3 Δελακάς (περιφέρεια), 7-4 Μολίνα (π.π.), 7-5 Εσπανιόλ (περιφέρεια), 8-5 Μουρίκης (π.π.), 8-6 Μουνάριθ (π.π.), 9-6 Μουρίκης (φουνταριστός), 9-7 Μολίνα (περιφέρεια).

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-1, 4-3, 2-3

Η εθνική είχε 5/9 με παίκτη παραπάνω, τρία γκολ από την περιφέρεια και ένα από θέση φουνταριστού. Η Ισπανία είχε 3/9 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι και τρία γκολ από την περιφέρεια.

ΕΛΛΑΔΑ (Θόδωρος Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης 1, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης 1, Ποντικέας, Αφρουδάκης 2, Δελακάς 1, Μουρίκης 2, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 1, Γαλανόπουλος (δεν έπαιξε).

ΙΣΠΑΝΙΑ (Γκαμπριέλ Ερνάντεθ): Αγκιλάρ, Μουνάριθ 2, Ρόκα, Αλαρκόν, Μολίνα 4, Μινγκουέλ, Σίρανι, Εσπανιόλ 1, Ταχούλ, Φερνάντεζ, Μάγιαρακ, Ετσενίκε, Λόπεζ.