Η μεγαλύτερη εταιρεία εξοπλισμού δικτύωσης διεθνώς Cisco Systems ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα απολύσει μέχρι και 5.500 υπαλλήλους της, ή περίπου το 7% του εργατικού της δυναμικού παγκόσμια, καθώς μετατοπίζει την παραγωγή της στους κλάδους ασφάλειας ασύρματων δικτυωμένων συσκευών, Διαδικτύου των Αντικειμένων και υπολογιστικού νέφους.

Το Διαδίκτυο των Αντικειμένων συνδέει αντικείμενα της καθημερινότητας μεταξύ τους και συσκευές σε ασύρματο δίκτυο, μετατρέποντάς τις σε «έξυπνες» συσκευές. Το υπολογιστικό νέφος χρησιμοποιείται για την αποθήκευση πληροφοριών από ατομικές συσκευές – π.χ. φωτογραφίες ή έγγραφα – σε απομακρυσμένο υπολογιστή και την επεξεργασία τους μέσω κέντρων δεδομένων, ή datacenters.

Η Cisco, η οποία εδρεύει στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, αντιμετωπίζει τη μείωση των δαπανών από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών αλλά και άλλες εταιρείες για την αγορά συσκευών δικτύωσης όπως είναι οι μεταγωγείς πρόσβασης (switches) και οι δρομολογητές (routers), δύο από τα βασικά προϊόντα της. Για να αντεπεξέλθει, η εταιρεία αλλάζει την εστίασή της.

Την Τρίτη, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος CRN επικαλέστηκε πηγές του στην εταιρεία για να ανακοινώσει ότι η Cisco αναμενόταν να απολύσει περίπου 14.000 υπαλλήλους, ή περίπου το 20% του δυναμικού της διεθνώς.

Η Cisco απασχολούσε πάνω από 70.000 υπαλλήλους την 30ή Απριλίου.

Σύμφωνα με τον CRN, η εταιρεία έχει προσφέρει πακέτο εθελουσίας εξόδου στους υπαλλήλους της.