Για «σειρά καταστροφολογικών δημοσιευμάτων» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού, αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό.

Το υπουργείο υποστηρίζει πως η πρόταση κήρυξης – οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου αφορά σε μία ευρύτερη περιοχή στους Δήμους Αλίμου και Ελληνικού – Αργυρούπολης, περιλαμβάνοντας τμήμα της επένδυσης στο Ελληνικό και όχι ολόκληρη την επένδυση.

Αναφέρει, επίσης, ότι στο σύνολο της περιοχής έχουν ανασκαφεί στο παρελθόν και υπάρχουν ορατές αρχαιότητες που ανήκουν στους αρχαίους Δήμους Αλιμούντος και Ευωνύμου ενώ ηκήρυξη – οριοθέτηση αρχαιολογικού χώρου δεν δεσμεύει την περιοχή ούτε μεταβάλλει επί τα χείρω τους συνήθεις όρους που ισχύουν γενικότερα από την πλευρά του αρχαιολογικού νόμου για δημόσια και ιδιωτικά έργα σε ολόκληρη τη χώρα. Παράλληλα,η μόνη υποχρέωση που προκύπτει από την κήρυξη είναι ότι τα έργα που εκτελούνται στην περιοχή που οριοθετείται, πρέπει να εγκρίνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού, μετά από γνώμη του αρμόδιου Συμβουλίου, και να παρακολουθούνται από την αρχαιολογική υπηρεσία.