Βίντεο που εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο φέρεται να δείχνει πέντε αντάρτες στη Συρία να προπηλακίζουν και τελικά να αποκεφαλίζουν αγόρι περίπου δέκα ετών, το οποίο κατηγορούν ότι είναι παλαιστίνιος φιλοκυβερνητικός μαχητής.

Στο βιντεοσκοπημένο υλικό, του οποίου η γνησιότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί, πέντε άνδρες ποζάρουν με το τρομαγμένο παιδί στην καρότσα φορτηγού. Ενας από τους άνδρες το αρπάζει από τα μαλλιά και τελικά του κόβει το κεφάλι.

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη στο Χανταράτ, βόρεια του Χαλεπίου, όπου βρίσκεται ανεπίσημος παλαιστινιακός καταυλισμός.

Οι άνδρες στο βίντεο υποστηρίζουν ότι το αγόρι είναι μαχητής της Ταξιαρχίας της Ιερουσαλήμ, παλαιστινιακής οργάνωσης που πολεμά υπέρ της συριακής κυβέρνησης στην περιοχή του Χαλεπίου.

Χρηματοδοτούνταν από δυνάμεις της συμμαχίας

Κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν το τελευταίο διάστημα να καταλάβουν το Χανταράτ, στο πλαίσιο ευρύτερης επιχείρησης κατά την οποία καταστράφηκε ο τελευταίος δρόμος που οδηγεί έξω από το ανατολικό μισό του Χαλεπίου, ελεγχόμενο από τους αντάρτες.

Σύμφωνα με τον αντικυβερνητικό δικτυακό τόπο Enab Baladi, το αγόρι, το οποίο κατονομάζεται σε κοινωνικά μέσα ως Αμπντουλά Ισσα, αιχμαλωτίστηκε από την τοπική οργάνωση Νουρ αλ-Ντιν αλ-Ζίνκι, η οποία έχει κατηγορηθεί από την Διεθνή Αμνηστία για απαγωγές και βασανισμούς.

Εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου της οργάνωσης δήλωσε, σύμφωνα με το Enab Baladi, ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί, και αν υπάρχουν ένοχοι θα οδηγηθούν στο στρατοδικείο.

Οπως επισημαίνει το BBC, η οργάνωση Νουρ αλ-Ντιν αλ-Ζίνκι φέρεται να έχει λάβει στο παρελθόν οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ, την Βρετανία, τη Γαλλία, την Τουρκία, το Κατάρ και τα αραβικά κράτη του Κόλπου.