Τουρκικό διασωστικό στρατιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβαίνοντες ισχυρίστηκαν μηχανική βλάβη του ελικοπτέρου.Άμεσα απογειώθηκαν δύο ελληνικά F-16, τα οποία και συνόδευσαν το τουρκικό αεροσκάφος μέχρι την Αλεξανδρούπολη.

Βάσει των πρώτωνπληροφοριών, οι 8 επιβαίνοντες στο ελικόπτερο, τύπου Black Hawk, είναι όλοι ένστολοι και ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Στις στολές τους δε φέρουν διακριτικά αλλά όπως όλα δείχνουν πρόκειται για τρεις ταγματάρχες, τρεις λοχαγούς και δύο αρχιλοχίες.Οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα ενώ το ελικόπτερο φυλάσσεται.

Πάντως,τουρκικά μέσα μεταδίδουν πως πρόκειται για πραξικοπηματίες, οι οποίοι έφυγαν από την Τουρκία, στην προσπάθειά τους να μη συλληφθούν από την τουρκική κυβέρνηση.«Ζητήσαμε την άμεση έκδοση των οκτώ προδοτών οι οποίοι έχουν καταφύγει με ελικόπτερο στην Ελλάδα» αναφέρει σε μήνυμά του στο «twitter» ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει επικοινωνήσει με τις τουρκικές Αρχές, προκειμένου να διεκπεραιωθεί το συντομότερο δυνατόν η επιστροφή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στις τουρκικές Αρχές.Σε ό,τι αφορά τους οκτώ συλληφθέντες θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το Διεθνές Δίκαιο, ωστόσο λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη ότι οι συλληφθέντες, στη χώρα τους κατηγορούνται για παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας και απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας», δήλωσε ηκυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.