Πυρά κατά του πρώην κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του και νυν ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη εξαπολύει το Ποτάμι, με αφορμή την ίδρυση νέας πολιτικής κίνησης από τον πρώην Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων με το όνομα «Δημοκρατική Ευθύνη».

Στην ανακοίνωσή του, μάλιστα, κατηγορεί ευθέως τον κ. Θεοχάρη ότι δεν έχει παραδώσει την έδρα του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «”Δημοκρατική ευθύνη” και “έδρα κλεμμένη” δεν πάνε μαζί».

Η διγλωσσία του Ποταμιού προέρχεται από τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη ανάλογα με το τί τον συμφέρει κάθε στιγμή, απάντησε ο Χ. Θεοχάρης

Η ανακοίνωση του Ποταμιού

«Ο κ. Θεοχάρης όσο ήταν στο Ποτάμι έκανε όλες τις δυνατές προτάσεις. “Να ενισχύσουμε τον Τσίπρα”, στην αρχή του ’15 όταν ο κ. Τσίπρας φαινόταν ανίκητος. “Να συνταχθούμε με το ΠΑΣΟΚ”, όταν το ΠΑΣΟΚ πήγε καλύτερα από το Ποτάμι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, “Να πάμε με την ΝΔ”, όταν εκλέχθηκε αρχηγός της ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και τον Μάρτιο συμφώνησε με τον κ. Λεβέντη ότι “αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι μια Οικουμενική”.

»Τώρα έχοντας το δικό του προσωπικό κόμμα μπορεί να επιλέξει ό,τι θέλει χωρίς να είναι υποχρεωμένος να ρωτήσει κανέναν. Ας πάψει όμως να ξιφουλκεί εναντίον του Κινήματος που τον έβαλε στην πολιτική και τον εξέλεξε Βουλευτή και τον Σεπτέμβριο στις εκλογές που έγιναν με λίστα και όχι με σταυρό. Κι αν θέλει να ξεκινήσει την νέα του πολιτική καριέρα με μια πράξη ευθύνης να παραιτηθεί από την έδρα που κόντρα σε κάθε πολιτική ηθική κρατάει. “Δημοκρατική ευθύνη” και “έδρα κλεμμένη” δεν πάνε μαζί.»

Απάντηση Θεοχάρη

Η διγλωσσία του Ποταμιού προέρχεται από τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη ανάλογα με το τί τον συμφέρει κάθε στιγμή, απάντησε ο Χ. Θεοχάρης, παραθέτοντας αποσπάσματα από παλαιότερη δήλωση του Στ. Θεοδωράκη για την έδρα των βουλευτών.

«”Ο βουλευτής είναι βουλευτής. Εκλέγεται (sic) και με βάση το Σύνταγμα, εκφράζει προσωπική άποψη για τα πράγματα. Αυτή η άποψη που διαχέεται τις τελευταίες ώρες και μάλιστα ως προοδευτική, ότι ο βουλευτής είναι όργανο του Θεοδωράκη ή του Τσίπρα ή του Σαμαρά και ψηφίζει αυτό που του λέει ο Τσίπρας ή ο Σαμαράς ή ο Θεοδωράκης, είναι βαθιά αντιδημοκρατική.

»Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα η πολιτική συμφωνία. Μόνο σε λατινοαμερικανικά κοινοβούλια και Σοβιετικά κοινοβούλια η έδρα ανήκει στο κόμμα. Αυτή είναι η δική μας άποψη, που είναι και η άποψη της δημοκρατικής Ευρώπης”, είχε δηλώσει στις 5 Ιανουαρίου του 2015 ο επικεφαλής του Ποταμιού, ανακοινώνοντας τη συνεργασία με τη Δράση», αναφέρει στην απάντησή του ο Χ. Θεοχάρης.