Σε μία μαζική ανάκληση άνω των 3,37 εκατομμυρίων οχημάτων προχωρά η Toyota.

Η ενέργεια αφορά αυτοκίνητα της μάρκας σε όλον τον κόσμο, λόγω πιθανών προβλημάτων με τους αερόσακους και το ρεζερβουάρ καυσίμων.

Στον κατάλογο των μοντέλων, που θα κληθούν στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, περιλαμβάνονται παρτίδες υβριδικών Prius, Αuris, Corolla και Lexus CT200h.

Ο αριθμός των ανακαλούμενων αυτοκινήτων είναι περιορισμένος, καθώς πρόκειται για 652 Prius και 169 Lexus CT200h.

Περίπου 930.000 οχήματα από το σύνολο των 3,37 εκατομμυρίων εμφανίζουν και τα δύο προβλήματα, γι αυτό και δεν πραγματοποιούνται δύο χωριστές ανακλήσεις, αλλά μία ενιαία.

To ένα σκέλος της ανάκλησης αφορά στην αποκατάσταση ελαττώματος στους πλευρικούς αερόσακους, οι οποίοι ενδέχεται να ανοίξουν μερικά χωρίς να έχει υπάρξει σύγκρουση του οχήματος.

Η Toyota υποστηρίζει, ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το σκάνδαλο των ελαττωματικών αερόσακων της φίρμας Takata.

Διευκρινίζει επίσης, ότι δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής κάποιο περιστατικό, που θα μπορούσε να συνδέεται με αυτή την ελαττωματική λειτουργία των πλευρικών αερόσακων.

Ωστόσο η κατασκευάστρια εταιρεία των αερόσακων, η σουηδική Autoliv, ανακοίνωσε ότι έχει ενημερωθεί για επτά περιστατικά σε παρκαρισμένα Toyota Prius, όπου άνοιξε ο πλευρικός αερόσακος, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.