Αργησε αλλά έκανε σεφτέ στις μεταγραφές ο Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι μία ημέρα μετά την έναρξη της προετοιμασίας ανακοίνωσαν την απόκτηση (με τριετές συμβόλαιο) του 28χρονου βούλγαρου στόπερ Ιβάν Ιβανόφ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ. Ο άτυχος Ιβανόφ, που έκανε πισωγύρισμα στην καριέρα του όταν τον Ιανουάριο του 2014 υπέστη ρήξη χιαστών λίγους μήνες μετά τη μεταγραφή του από την Παρτίζαν Βελιγραδίου στην ελβετική Βασιλεία αντί 2 εκατ. ευρώ, έρχεται στο Τριφύλλι με τις ευλογίες δύο Βούλγαρων που έχουν παναθηναϊκό παρελθόν: του άλλοτε προπονητή των Πρασίνων και νυν προέδρου της Λοκομοτίβ Χρίστο Μπόνεφ και του «δεκαριού» των 90s και σημερινού κόουτς της ομάδας του Πλόβντιβ Χρίστο Κόλεφ. Αμφότεροι, όπως αποκάλυψε, τον παρότρυναν να αποδεχθεί την πρόταση. «Οταν έμαθαν για την προσφορά του Παναθηναϊκού μού είπαν και οι δύο “πήγαινε, μην το σκέφτεσαι καθόλου. Δεν θα έχεις άλλη τέτοια ευκαιρία”» και συμπλήρωσε αναφορικά με το κίνητρο που τον έφερε στην Ελλάδα ότι η επανεκκίνηση της καριέρας του αποτελεί «έναν από τους βασικούς λόγους που με έφεραν εδώ».

Ο χορός των μεταγραφών του Παναθηναϊκού πάντως φαίνεται ότι άνοιξε για τα καλά, καθώς χθες το βράδυ αφίχθη στην Αθήνα και ο Βίκτορ Ιμπάρμπο. Ο δανεισμός του 28χρονου κολομβιανού επιθετικού από την Κάλιαρι αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας προκειμένου αμέσως μετά να μπει στο αεροπλάνο που θα μεταφέρει την αποστολή του Παναθηναϊκού στο Τέχελεν της Ολλανδίας.

Στο μεταξύ, μετά τον Πέτριτς, τον Πράνιτς, τον Εβανζελίστα, τον Σάντσεθ, τον Λαγό και τον Κάλτσα, από το ρόστερ του Παναθηναϊκού αποχώρησε και ο Χρήστος Δώνης, ο οποίος έξι μήνες μετά τον δανεισμό του στην ελβετική Λουγκάνο παραχωρήθηκε εκ νέου ως δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα. Επονται οι επίσης φευγάτοι Εσιέν, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Γιαννακόπουλος και Ατζαγκούν. Για τον τελευταίο μάλιστα οι Πράσινοι καίγονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, καθώς καταλαμβάνει θέση μη κοινοτικού.