Η Βρετανία θα μπορούσε να διεξαγάγει δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι εάν μπορέσει να φτάσει σε συμφωνία με την ΕΕ ώστε να επιτραπεί ο πλήρης έλεγχος των συνόρων της, σημειώνει ο υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χαντ σε επιστολή του που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στην βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Ο Χαντ θεωρεί ότι θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σε εκείνον που θα αναλάβει την πρωθυπουργία μετά τον Ντέιβιντ Κάμερον να διαπραγματευτεί με τις Βρυξέλλες προτού παραδώσει επίσημα η Βρετανία το αίτημά της για έξοδό της σε δύο χρόνια από την ΕΕ, ώστε να μπορέσει να θέσει οποιαδήποτε συμφωνία για τους μετανάστες ενώπιον του λαού της Βρετανίας.

«Αρα, προτού κινήσουμε τη διαδικασία, χρειάζεται να διαπραγματευτούμε μια συμφωνία και να την παρουσιάσουμε στον βρετανικό λαό, είτε μέσω δημοψηφίσματος είτε μέσω του μανιφέστου των Συντηρητικών σε νέες βουλευτικές εκλογές», γράφει ο Χαντ.

Σύμφωνα με τον πολιτικό συντάκτη του περιοδικού Spectator, ο Χαντ είναι «πολύ πιθανόν» να θέσει υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία. Στο tweet του, ο συντάκτης δεν αποκάλυψε τις πηγές του.