Άγριο φονικό στην Αγία Νάπα διαπράχθηκε γύρω στις 10:30 το βράδυ της Πέμπτης.Ανάμεσα στα τέσσερα θύματα, είναι γνωστός επιχειρηματίας, του οποίου ο πατέρας είχε επίσης δολοφονηθεί πριν μερικά χρόνια, ενώ και ο ίδιος στο παρελθόν είχε γίνει στόχος δολοφονίας. Νεκροί είναι και ζεύγος αστυνομικών που σκοτώθηκαν μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών τους, τα οποία σώθηκαν ως εκ θαύματος, καθώς επίσης και ο δράστης.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, το μακελειό έγινε στην οδό Καταλυμάτων, σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου είχε γίνει το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα πριν από ακριβώς τέσσερα χρόνια, την ίδια μάλιστα ημερομηνία, 23 Ιουνίου.

Από τις πρώτες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας εξερχόταν από μπαρ της Αγίας Νάπας μαζί με φρουρούς και φίλους του. Άγνωστος άντρας ο οποίος φορούσε κουκούλα, τον προσέγγισε και τον πυροβόλησε.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών και οδράστης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού, ο οποίος βρισκόταν στην παρέα του επιχειρηματία. Ο αστυνομικός, που τραυματίστηκε στην ανταλλαγή των πυροβολισμών, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Φέρει τραύματα στο κεφάλι, στο χέρι, στο πόδι και στο στήθος.

Ένα ζευγάρι αστυνομικών, οι οποίοι συνόδευαν τον επιχειρηματία, έπεσαν νεκροί μπροστά στα μάτια των δύο παιδιών τους, που σώθηκαν επειδή βούτηξαν κάτω από τραπέζι.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, πρόκειται για τον αστυνομικό Ηλία Χατζηευθυμίου 46 ετών και τη σύζυγό του Σκεύη 39 ετών, οι οποίοι ήταν εκτός υπηρεσίας. Εκτός υπηρεσίας ήταν και ο αστυνομικός που τραυματίστηκε.

Όσον αφορά τον δράστη που σκοτώθηκε, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι πρόκειται για 41χρονο από την Αλβανία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε επίσης ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε έναν ή και δύο συνεργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελεύθερου, ο δράστης φέρεται να χρησιμοποίησε στρατιωτικό τυφέκιο (μάλλον καλάσνικοφ) με το οποίο γάζωσε με αρκετές σφαίρες τα θύματα. Ο αστυνομικός εξουδετέρωσε τον δράστη, χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό του πιστόλι.

Στο μεταξύ, εντοπίστηκε σε πρατήριο βενζίνης το οποίο βρίσκεται έξω από την Αγία Νάπα, κοντά στο νέο κοιμητήριο, αυτοκίνητο να φλέγεται κι όπως εικάζεται πρόκειται για το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, που πιστεύεται ότι ήταν δύο ή και περισσότεροι. Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκε και ένα καλάσνικοφ.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.