Ακόμα μία νίκη χρειάζονται οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς για να διατηρήσουν τον τίτλο του «αυτοκράτορα» στο ΝΒΑ. Στον τέταρτο τελικό, στο Κλίβελαντ, επικράτησαν 108-97 των Καβαλίερς, έκαναν το 3-1 στη σειρά των αναμετρήσεων και τη Δευτέρα ετοιμάζονται για το μεγάλο πάρτι στην έδρα τους, το Oracle Arena.

Ο Στεφ Κάρι με 38 πόντους (7/13 τρίποντα) ήταν ασυγκράτητος κι από κοντά ο έτερος των «Splash Brothers», Κλέι Τόμπσον με 25π. (4/9 τρίποντα). Οι Γουόριορς ευστόχησαν 17 φορές έξω από τα 6.75μ. και έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία που κερδίζει ματς της τελικής σειράς με περισσότερα τρίποντα από δίποντα (16)!

Στην απέναντι όχθη, απαρηγόρητος ο ΛεΜπρόν Τζέιμς που σταμάτησε στους 25 πόντους (αλλά και 13 ριμπάουντ, 9 ασίστ), καθώς κι ο Κάιλ Ιρβινγκ που είχε 34π. Οι Καβαλίερς ελπίζουν μόνο σε ένα θαύμα πλέον, καθώς κανείς δεν κατάφερε να «επιστρέψει» από το 1-3 και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας. Είναι αδύνατο, όμως, να συμβούν… τρία θαύματα (όσες οι νίκες που χρειάζεται το Κλίβελαντ) εναντίον μιας καλύτερης ομάδας.