H «αυλαία» του EURO 2016, ανοίγει την Παρασκευή με το εναρκτήριο παιχνίδι ανάμεσα στην «οικοδέσποινα» Γαλλία και τη Ρουμανία, και την ν Πέμπτη η Πορτογαλία έγινε η 24η και τελευταία ομάδα που «πάτησε» σε γαλλικό έδαφος.

Οι Ίβηρες έφτασαν στο Παρίσι με αεροπλάνο που έφερε το όνομα «Εουσέμπιο», προς τιμήν του θρυλικού επιθετικού της εθνικής Πορτογαλίας και της Μπενφίκα, και έτυχαν υποδοχής από περίπου 200 υποστηρικτές τους.

Οι πρώτοι που κατέβηκαν από το αεροσκάφος, το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ορλί, ήταν ο αρχηγός της εθνικής, Κριστιάνο Ρονάλντο, και ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Φερνάντο Σάντος.

Οι Ρενάτο Σάντσες και Ρικάρντο Κουαρέσμα ήταν οι τελευταίοι δύο παίκτες που αποβιβάστηκαν, υπό τις επευφημίες από συγκεντρωμένο προσωπικό του αεροδρομίου που ανέμιζε κασκόλ και σημαίες της Πορτογαλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Παρίσι «φιλοξενεί» μια από τις μεγαλύτερες πορτογαλικές κοινότητες στον κόσμο.

Περίπου 200 φίλαθλοι, οι οποίοι φορούσαν φανέλες της εθνικής ομάδας, αλλά και συλλόγων της Πορτογαλίας, «ξεπροβόδισαν» με τις ηχηρές ζητωκραυγές τους την αποστολή που επιβιβάστηκε στο λεωφορείο της ομάδας, προκειμένου να μεταβεί στη «βάση» της, το αρχηγείο της Γαλλικής Ένωσης Ράγκμπι στο προάστειο Μαρκουσί του Παρισιού.