Οι αρχές της πόλης του Ρίο ντε Τζανέιρο ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι ακύρωσαν τη σύμβαση της πόλης με την εταιρεία κατασκευής του ποδηλατοδρομίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δύο μήνες πριν την έναρξή τους, καθώς η εταιρεία υπέβαλε δήλωση πτώχευσης.

Η εταιρεία Tecnosolo, που εδρεύει στο Ρίο, «δεν τηρούσε τις προϋποθέσεις για να συνεχίσει να είναι τεχνικά υπεύθυνη για την κατασκευή του ποδηλατοδρομίου», σημείωσε ο δήμος στην ανακοίνωσή του.

Η δημοτική αρχή πρόσθεσε ότι η αλλαγή δεν θα επηρεάσει την αξία ή την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο πρόκειται να παραδοθεί στους διοργανωτές των Ολυμπιακών τον Ιούνιο.

Η Tecnosolo δεν απάντησε σε αιτήματα για δηλώσεις, ενώ οι διοργανωτές των Ολυμπιακών 2016 του Ρίο παρέπεμψαν τους δημοσιογράφους στην δημοτική αρχή.

Το ποδηλατοδρόμιο είναι το έργο με τη μεγαλύτερη καθυστέρηση ολοκλήρωσης μεταξύ των μόνιμων χώρων διεξαγωγής των Ολυμπιακών. Δοκιμαστικός γύρος ποδηλατοδρομίας που είχε προγραμματιστεί για το τέλος Απριλίου ακυρώθηκε τον Μάρτιο γιατί δεν ήταν έτοιμες οι εγκαταστάσεις.

Η κατασκευή του ποδηλατοδρομίου, η οποία σύμφωνα με τον δήμο έχει ολοκληρωθεί κατά 88 τοις εκατό, παραδόθηκε τώρα στον υπεργολάβο Engetécnica, άλλη βραζιλιάνικη εταιρεία η οποία συνεργάζεται στο έργο από τον Φεβρουάριο.

Τον Μάρτιο, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών είχαν δηλώσει ότι οι καθυστερήσεις οφείλονταν εν μέρει σε θέματα υλικοτεχνικής υποστήριξης κατά την τοποθέτηση του διαδρόμου ποδηλάτησης, ο οποίος είναι φτιαγμένος από ξύλο της Σιβηρίας.