Δέος και θαυμασμός για τους κορυφαίους σε όλη την Ευρώπη.

Ο Βασίλης Σπανούλης, λίγο μετά τους πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια της ομάδας του, έφυγε για αυτά των αντιπάλων. Αγκάλιασε τον φίλο του Διαμαντίδη και είχαν μια σύντομη συνομιλία, την οποία ο αρχηγός των πρωταθλητών δεν θέλησε να αποκαλύψει, αλλά θύμισε: «Ας σεβαστούμε κάποια στιγμή τις αξίες σε αυτήν τη χώρα όπου η ίντριγκα περισσεύει. Ο χρόνος είναι αμείλικτος, αλλά τουλάχιστον ας μάθουμε και στην πατρίδα μας να αναγνωρίζουμε κάποια πράγματα και να υπάρχει ο σεβασμός» τόνισε ο αρχηγός.

Ο Διαμαντίδης αποθεώθηκε ακόμα και στην αίθουσα Τύπου από όλους τους παρευρισκομένους και δεν έκρυψε τη συγκίνησή του: «Δεν περίμενα ποτέ ότι θα ζήσω τέτοια πράγματα και νιώθω ευλογημένος για όλες τις στιγμές. Φεύγω γεμάτος και βάζω ως ύψιστη στιγμή της καριέρας μου όταν φόρεσα τη φανέλα της Εθνικής και διακρίθηκα και φυσικά τις επιτυχίες με τον Παναθηναϊκό. Τώρα δεν πιστεύω ότι έχω σταματήσει. Το καλοκαίρι θα το καταλάβω!».

«ΦΤΩΧΟΤΕΡΟ». Την ίδια ώρα, ιπποτικά ο κόουτς του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος έπλεκε το εγκώμιό του: «Σπάνια μια τόσο μικρή χώρα βγάζει τέτοιους αθλητές σαν τον Διαμαντίδη και το ελληνικό μπάσκετ είναι ήδη φτωχότερο», ενώ ο εκ των προέδρων του Ολυμπιακού, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, πήγε στα αποδυτήρια και του είπε ότι πρέπει να συνεχίσει!

Οσο για το τι σκέφτηκε όταν σουτάρισε ο καλός του φίλος στο τέλος: «Δεν το χάνεις, ρε Βασιλάρα, γιατί μας έχεις τρελάνει σε τόσα παιχνίδια, αλλά ο Bill το έβαλε».

Τέλος, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Αργύρης Πεδουλάκης θύμισε: «Δεν θα είναι ίδια η ημέρα για τον Παναθηναϊκό, όπως έγινε και μετά τη φυγή του Ομπράντοβιτς. Είναι παράξενο ότι είναι Ελληνας, μου είχε πει για τον Δημήτρη ένας ξένος, και αυτό τα λέει όλα»!