Στη διαβεβαίωση πως για το ζήτημα του ΕΚΑΣ θα ισχύσει ό,τι δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, δηλαδή δεν θα ζητηθεί η αναδρομική επιστροφή του, προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στην ξαφνική εμπλοκή που προέκυψε στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, ο κ. Σταθάκης εκτίμησε πως εντός των επομένων δύο 24ωρων θα υπάρξουν βελτιώσεις και ότι «δεν θίγεται κανένα θέμα ουσίας από τα συμφωνηθέντα».

Διαμήνυσε, δε, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί λύση στο ζήτημα των δανείων με εγγύηση του Δημοσίου που θα έχει δημοσιονομικό κόστος.

Αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια, διαβεβαίωσε ότι τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας και όλα τα επαγγελματικά που συνδέονται με την πρώτη κατοικία και έχουν αντικειμενική αξία έως 140.000 ευρώ προστατεύονται μέχρι τις αρχές του 2018.

Κληθείς να σχολιάσει την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, επισήμανε ότι «το βασικό δίλημμα ήταν είτε η αύξηση του ρεύματος και του νερού ή θα οδηγούμαστε στην λύση της αύξησης του ΦΠΑ», κάτι που τελικά επέλεξε η κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι:

«Υποσχεθήκαμε τέσσερα βασικά πράγματα και νομίζω ότι τα τηρούμε. Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφής, θα κρατήσουμε τη χώρα εντός του ευρώ, θα κάνουμε μια συμφωνία πολύ πιο ευνοϊκή με ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή και ρύθμιση του δημόσιου χρέους, θα κάνουμε αλλαγές που θα έχουν αναδιανεμητικό χαρακτήρα και θα στηρίξουμε τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα και θα κάνουμε συμβιβασμούς σε κάποια θέματα αλλά θα ανοίξουμε μια προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από