Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητά να κηρυχτεί ο δήμος Δυτικής Μάνης, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που λήφθηκε με εισήγηση του δημάρχου Ιωάννη Μαραμπέα, λόγω συσσώρευσης μεγάλου όγκου απορριμμάτων στους δρόμους των παραδοσιακών οικισμών του δήμου.

Ο δήμαρχος μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε εκτάκτως, ανέφερε ότι, ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, διότι τα σκουπίδια έχουν συσσωρευθεί στους δρόμους και δεν είναι δυνατόν να γίνει αποκομιδή, διότι δεν υπάρχει χώρος να διατεθούν.

Επεσήμανε ότι, «έγιναν δύο άγονοι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί για την μεταφορά και διάθεση των απορριμμάτων. Ακολούθησαν οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του δημοτικού συμβουλίου και έγινε δύο φορές μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του δήμου, ανοιχτή πρόσκληση για απευθείας ανάθεση της μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων, χωρίς να εκδηλώσει κανένας ενδιαφέρον».

Ο Ιωάννης Μαραμπέας υπογράμμισε ότι τα σκουπίδια «αποτελούν τεράστιο πρόβλημα για την περιοχή και μάλιστα στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου και εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον».

Να σημειώσουμε ότι η διεύθυνση Δημόσια Υγείας πραγματοποίησε παρουσία του δημάρχου και του αντιδημάρχου Καθαριότητας του δήμου, υγειονομικό έλεγχο και αυτοψία, όπου διαπίστωσαν ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, αφού τα σκουπίδια έχουν γεμίσει τους κάδους είναι διάσπαρτα στον περιβάλλοντα χώρο κι έχουν αρχίσει ήδη να αποσυντίθενται, γι’ αυτό και επισημαίνουν πως «η κατάσταση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία και υποβάθμιση του περιβάλλοντος» και προτείνουν, «άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων, απολύμανση των κάδων και του περιβάλλοντα χώρου».

Το δημοτικό συμβούλιο τελικά αποφάσισε και υπέβαλε αίτημα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, για την κήρυξη του δήμου Δυτικής Μάνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ταυτόχρονα έκρινε σκόπιμη την ανάγκη μίσθωσης γεωτεμαχίου για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος προσωρινής αποθήκευσης, εναπόθεσης και μεταφόρτωσης των σκουπιδιών του δήμου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από