Την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι μετά από 15 μήνες πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας 3-0 της ΑΕΚ για την 3η αγωνιστική των πλέι-οφ.

Σαφώς ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού οι Πράσινοι πήραν τους τρεις βαθμούς με σκόρερ τους Λουντ (11΄), Μπεργκ (30΄), Κλωναρίδη (90΄) και βρίσκονται στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας, μαζί με τον ΠΑΟΚ.

Αντίθετα η ΑΕΚ έπεσε στην τρίτη θέση και ο επόμενος αγώνας της, εναντίον του Παναθηναϊκού την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, αποκτά χαρακτήρα «τελικού», καθώς μόνο με νίκη θα μπορεί να ελπίζει ρεαλιστικά στην πρωτιά η οποία οδηγεί στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός με… μεστή εμφάνιση και σοβαρότητα στο παιχνίδι του κυριάρχησε σε όλο το 90λεπτο απέναντι σε μία αγνώριστη ΑΕΚ, που έμεινε από δυνάμεις και γνώρισε απόλυτα φυσιολογικά την δεύτερη ήττα της στα play offs.

Οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» από το πρώτο ημίχρονο το ματς και στο δεύτερο έπαιξαν όσο ακριβώς χρειαζόταν για να κρατήσουν μακριά από την εστία του Στιλ τους αντιπάλους τους. Χωρίς να παίξει ιδιαίτερα ποιοτικό ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε σε όλους τους τομείς μετά το πρώτο 10λεπτο. Ήταν πιο ουσιαστικός και πιο «δεμένος» από την μακράν χειρότερη ΑΕΚ από το ξεκίνημα του μίνι πρωταθλήματος.

Αν η ΑΕΚ του δεύτερου ημιχρόνου στην Τούμπα απογοήτευσε με την εμφάνισή της, με τη σημερινή της απόδοση στη Λεωφόρο προβλημάτισε πάρα πολύ για το κατά πόσο μπορεί να διεκδικήσει μέχρι το τέλος την πρωτιά και κατ΄επέκταση το «εισιτήριο» για τους προκριματικούς του Champions League.

Ομάδα χωρίς… νεύρο, χωρίς ενέργεια, με πολλά κενά στις πτέρυγες και καθόλου έμπνευση στο παχινίδι της ήταν η ομάδα του Νίκου Παναγιωτάρα (απουσίασε ξανά από τον πάγκο ο Στέλιος Μανωλάς). Ο Παναθηναϊκός, που συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια του ήταν πολύ πιο σοβαρός και συμπαγής στη μεσαία γραμμή, αλλά και αποτελεσματικός στις φάσεις που δημιούργησε στα καρέ του Ανέστη, κατάφερε κάνοντας το αυτονόητο να πάει με σημαντικό προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια (2-0).

Παρά το γεγονός ότι οι «κιτρινόμαυροι» πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο 10λεπτο, οι «πράσινοι» στην πρώτη τους αξιόλογη επιθετική προσπάθεια προηγήθηκαν στο 11΄ με το σουτ του Λουντ από πλάγια (πρώτο του γκολ με την φανέλα του «τριφυλλιού»). Στο 30΄ από τη σέντρα-ξυράφι του Βιγιαφάνες και την προβολή του Μπεργκ, οι γηπεδούχοι πέτυχαν το 2-0, ενώ θα μπορούσαν δύο λεπτά μετά να βάλουν και τρίτο γκολ, αλλά ο Ανέστης ήταν σε σωστή θέση μετά το σουτ του Βιγιαφάνες.

Το δεύτερο μέρος ήταν «καρμπόν» του πρώτου. Η είσοδος του Μπουονανότε στο 46΄ αντί του Πλατέλλα αποδείχθηκε παντελώς άστοχη κίνηση από τον Παναγιωτάρα, καθώς ο Αργεντινός ήταν σα να μη μπήκε ποτέ στο γήπεδο.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν απόλυτα το ματς, δημιούργησαν δύο-τρεις καλές φάσεις για να πετύχουν και τρίτο γκολ, το οποίο τελικά ήρθε στην εκπνοή του ματς με τον Κλωναρίδη, που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι αντί του Βιγιαφάνες. Ούτε… υποψία ευκαιρίας από την Ένωση, οι παίκτες της οποίας έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και δεν ανησύχησαν ούτε μία φορά τον Στιλ στην επανάληψη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής (79΄ Βλαχοδήμος), Λέτο (60΄ Μπουμάλ), Μπεργκ, Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνες (87΄ Κλωναρίδης), Ταυλαρίδης, Νάνο, Μέστο, Μολέδο

ΑΕΚ (Ν.Παναγιωτάρας): Ανέστης, Αρθο, Σιμόες (70΄ Κορδέρο), Πλατέλλας (46΄ Μπουονανότε), Γιόχανσον, Τζιμπούρ, Μάνταλος (85΄ Πέκχαρτ), Αραβίδης, Βίλα, Κολοβέτσιος, Μπακάκης