«Δεν θέλω να προβλέψω ποια θα είναι η λύση που θα δοθεί στις 24 Μαΐου», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, συμπλήρωσε όμως ότι είναι «συγκρατημένα αισιόδοξος» για τη ρύθμιση που θα συμφωνηθεί για το χρέος.

«Δεν θέλω να πω ποια θα είναι η λύση στις 24, θα σας πως όμως τι δεν θα υπάρχει» είπε ο υπουργός Οικονομικών τονίζοντας ότι θα είναι μία ρύθμιση που δεν θα βασίζεται σε παρεμβάσεις «εάν χρειαστεί», αλλά βάσει αντικειμενικών δεδομένων.

Ο κ. Τσακαλώτος προέβλεψε ότι εφόσον υπάρξει λύση για το χρέος «θα αρχίσει η αντίστροφη πορεία της ελληνικής οικονομίας» και θα δοθεί ένα θετικό σήμα στις αγορές.

Σε ό,τι αφορά τα πυρά που δέχεται η κυβέρνηση για το λεγόμενο υπεραταμείο ιδιωτικοποιήσεων, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι δυσκολεύεται να κατανοήσει τι δεν καταλαβαίνει η αντιπολίτευση για τη διαφορά μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του νέου Ταμείου.

Σημείωσε δε ότι η αξιοποίηση του Ταμείου εξυπηρετεί μόνο το νέο χρέος και όχι το σύνολο του χρέους, όπως το ΤΑΙΠΕΔ. Αναφορικά με την έλλειψη λογοδοσίας, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι το ΔΣ του Ταμείου υποχρεούται να δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στη Βουλή.