«Δεν θέλω να προβλέψω ποια θα είναι η λύση που θα δοθεί στις 24 Μαΐου», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, συμπλήρωσε όμως ότι είναι «συγκρατημένα αισιόδοξος» για τη ρύθμιση που θα συμφωνηθεί για το χρέος.

«Δεν θέλω να πω ποια θα είναι η λύση στις 24, θα σας πως όμως τι δεν θα υπάρχει» είπε ο υπουργός Οικονομικών τονίζοντας ότι θα είναι μία ρύθμιση που δεν θα βασίζεται σε παρεμβάσεις «εάν χρειαστεί», αλλά βάσει αντικειμενικών δεδομένων.

Ο κ. Τσακαλώτος προέβλεψε ότι εφόσον υπάρξει λύση για το χρέος «θα αρχίσει η αντίστροφη πορεία της ελληνικής οικονομίας» και θα δοθεί ένα θετικό σήμα στις αγορές.

Σε ό,τι αφορά τα πυρά που δέχεται η κυβέρνηση για το λεγόμενο υπεραταμείο ιδιωτικοποιήσεων, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι δυσκολεύεται να κατανοήσει τι δεν καταλαβαίνει η αντιπολίτευση για τη διαφορά μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του νέου Ταμείου.

Σημείωσε δε ότι η αξιοποίηση του Ταμείου εξυπηρετεί μόνο το νέο χρέος και όχι το σύνολο του χρέους, όπως το ΤΑΙΠΕΔ. Αναφορικά με την έλλειψη λογοδοσίας, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι το ΔΣ του Ταμείου υποχρεούται να δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στη Βουλή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από