Παιδιά και γυναίκες χρησιμοποιούσε η συμμορία των Ρομά που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία, για να προσεγγίζει χρήστες και να τους προμηθεύει κάθε είδους ναρκωτικές ουσίες, από κάνναβη, ηρωΐνη, κοκαΐνη και ναρκωτικά χάπια.

Η συμμορία που δραστηριοποιείτο στην περιοχή της Αυλίζας Αχαρνών, εξαρθρώθηκε και συνελήφθησαν δέκα άτομα (έξι γυναίκες και τέσσερις άνδρες) μέλη της σπείρας ενώ έχουν ταυτοποιηθεί δύο επιπλέον συνεργοί τους. Συνελήφθη επίσης ένας υπήκοος Ιράκ για κατοχή-χρήση ναρκωτικών.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, μετά από πολυήμερη, έρευνα και αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε ότι στον καταυλισμό Ρομά, στην περιοχή Αυλίζας Αχαρνών, προσέρχονταν καθημερινά, από διάφορες περιοχές της Αττικής χρήστες προκειμένου να προμηθευτούν ναρκωτικές ουσίες.

Όπως διαπιστώθηκε, εισέρχονταν στον καταυλισμό, όπου τους πλησίαζαν συνήθως γυναίκες ή παιδιά, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι στη διακίνηση ναρκωτικών και τους προμήθευαν με κάθε είδους ναρκωτικές ουσίες (κάνναβη, ηρωίνη, κοκαΐνη, ναρκωτικά χάπια κλπ).

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίσθηκαν οι οικίες, που ήταν τα κέντρα διακίνησης ναρκωτικών στον καταυλισμό και με συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν οι διακινητές.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης, μεθαδόνης, ναρκωτικών δισκίων, ζυγαριά ακριβείας και χρηματικά ποσά. Κατασχέθηκαν επίσης δύο αυτοκίνητα, ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από