Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση που επικρατεί στον άτυπο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη, όπως επίσης στο Κιλκίς αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, εξαιτίας του προσφυγικού-μεταναστευτικού, κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην αναφορά, που έρχεται ως συνέχεια ανάλογων μηνύσεων που έχουν κατατεθεί το προηγούμενο διάστημα, όπως για παράδειγμα από κατοίκους της Ειδομένης, το δήμαρχο Παιονίας κ.ά., ο Απ. Τζιτζικώστας θέτει κυρίως τα ζητήματα της δημόσιας ασφάλειας και υγείας, όπως επίσης τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής Ελλάδας- ΠΓΔΜ εδώ και περίπου δύο μήνες, ενώ ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για αξιόποινες πράξεις που διαπράττονται.

Σε δηλώσεις του κατά την αποχώρησή του από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης (κι αφού προηγήθηκε ολιγόλεπτη συνάντηση με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Ειρήνη Αποστόλου), ο Απ. Τζιτζικώστας ζήτησε για άλλη μία φορά από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση εκκένωση της Ειδομένης και στον αναλογικό επιμερισμό του προσφυγικού πληθυσμού σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, τονίζοντας ότι δεν μπορεί η Κεντρική Μακεδονία να σηκώνει όλο το βάρος του προσφυγικού ζητήματος.

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο» επισήμανε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για παντελή απραξία. «Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, (η κυβέρνηση) δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα» είπε, ενώ αναφέρθηκε στον πολυήμερο αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη και τις συνέπειες για την οικονομία.

«Υπάρχουν ανοιχτά θέματα ασφαλείας και υγείας και γι' αυτό το λόγο σήμερα, εφόσον όλο το προηγούμενο διάστημα δεν βλέπω από την κυβέρνηση να θέλει να δώσει μία λύση σ' αυτό το ζήτημα, αναγκάστηκα να έρθω στη Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης και να ζητήσω την παρέμβαση της Δικαιοσύνης» σημείωσε, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα. «Τα ψέματα τελείωσαν. Ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την απόφασή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, απάντησε: «Έχουμε φτάσει στο τελευταίο επίπεδο παρεμβάσεων που μπορούμε. Μετά τις συνεχείς πιέσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς για την έλλειψη από πλευράς τους οποιασδήποτε δράσης είμαι υποχρεωμένος να απευθυνθώ στην ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος ότι εκείνη θα πράξει το καθήκον της».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από