Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε την Τρίτη τους προκριματικούς στο Κεντάκι με μικρή διαφορά από τον Μπέρνι Σάντερς, τον αντίπαλό της για το χρίσμα των Δημοκρατικών, μετά από την καταμέτρηση του 99% των ψήφων, ενώ στο Ορεγκον ο Μπέρνι Σάντερς επικράτησε της αντιπάλου του.

Η μικρή διαφορά αποτελεί άλλη μια ένδειξη του μεγέθους της διάσπασης των Δημοκρατικών στην μεγάλη κούρσα για το χρίσμα.

Το Κεντάκι θεωρούνταν μη φιλική πολιτεία για την Κλίντον και η νίκη της αυτή της δίνει περιθώριο ανάσας πριν από τους τελικούς προκριματικούς στις 7 Ιουνίου.

Η Κλίντον θα ήθελε να εξασφαλίσει το χρίσμα για να στρέψει την προσοχή της στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου και τον Ντόναλντ Τραμπ, μοναδικό υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Η μεγάλη διαφορά της Κλίντον με τον Σάντερς ως προς τον αριθμό των εκλεκτόρων που έχει εξασφαλίσει σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι να κερδίσει το χρίσμα του κόμματός της, αλλά χρειάζεται ακόμα 100 εκλέκτορες για να το κερδίσει αδιαμφισβήτητα.

Στο Ορεγκον

Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, νίκησε στους προκριματικούς στο Όρεγκον, σύμφωνα με ανάρτηση του τηλεοπτικού δικτύου NBC στο Twitter, ενώ το αποτέλεσμα αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται κι από το CNN.