Ως τη μεγαλύτερη επένδυση από το εξωτερικό στην Ελλάδα χαρακτηρίζει το γερμανικό περιοδικό Spiegel τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ), ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω της Τουρκίας, Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας στη Δυτική Ευρώπη.

«Η ΕΕ καθίσταται έτσι ενεργειακά πιο ανεξάρτητη από τη Ρωσία και η Αθήνα υπολογίζει σε οικονομική ώθηση» τονίζεται στο δημοσίευμα.

«Η έναρξη της τροφοδοσίας με αέριο τοποθετείται στο 2020 και πρόκειται να εφοδιάσει καταρχάς επτά εκατομμύρια νοικοκυριά και θα μπορούσε να διπλασιασθεί στο μέλλον» σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, το οποίο επίσης υπογραμμίζει ότι «για την Ελλάδα η κατασκευή του αγωγού είναι πράγματι λόγος για εορτασμό».

«Περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ θα αντληθούν για την ετοιμοθάνατη ελληνική οικονομία, πρόκειται δηλαδή για την μεγαλύτερη επένδυση γενικώς» υπογραμμίζει το Spiegel, επισημαίνοντας πως «η κατασκευή θα δημιουργήσει 8.000 θέσεις εργασίας και 150 εταιρείες θα πάρουν παραγγελίες, μια επειγόντως αναγκαία ώθηση για μια χώρα όπου κάθε τέταρτος είναι άνεργος».

Tο περιοδικό αναφέρεται και σε σχετική δήλωση του έλληνα υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρίστου Σπίρτζη στο Spiegel Online ότι «είναι μια μέρα χαράς για την Ελλάδα και μια μέρα η οποία σηματοδοτεί το τέλος της κρίσης», την οποία χαρακτηρίζει ως αλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ.Τσίπρα, αφού «στην αντιπολίτευση είχε επικρίνει την προκάτοχο συντηρητική κυβέρνηση για τη συμφωνία ΤΑΡ, διότι αυτή εξυπηρετούσε μόνο τις πολυεθνικές εταιρείες και τις ΗΠΑ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από